AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -Ecdadımızın tarihini kültürünü, inancını, örfünü, adetini bilmezsek geleceği de göremeyiz


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ecdadımızın tarihini kültürünü, inancını, örfünü, adetini bilmezsek geleceği de göremeyiz dedi.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, televizyon dizilerindeki Osmanlı imajının yanlış aksettirildiğini savundu.
     Osmanlıda edep ve haya olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Bu dizilerde de çoğunlukla dekolte, yatak odası, harem ve magazin malzemesi var. Bu dizinin senaryosunu yazanlar ya ecdadının tarihini bilmiyorlar ya da kasıtlı olarak farklı bir algı oluşturma ve reyting peşindedir. Ecdadımız bunu hak etmiyor. Gerek haremde gerekse enderunda eğitim alan kız ve erkek çocuklara, başta en üst düzeyde dini bilgiler olmak üzere, Türk-İslam adetleri ve adabı, güzel konuşma- yazma, davranış kuralları, musiki ve el becerileri dersleri verilir ve en az üç yabancı dil bilecek seviyede yetiştirilirdi. Haremde en iyi şekilde eğitim verilerek yetiştirilenler zekası, güzelliği ve davranışları ile ön plana çıkanlar arasında, padişahla da evlenenler olmuştur. Ancak harem, hiçbir zaman padişahın istediği cariye ile istediği zaman beraber olabildiği bir mekan olmamıştır. Padişah-cariye münasebeti hiçbir zaman İslamın ortaya koyduğu ilkelere aykırılık teşkil etmemiş ve Osmanlı padişahları nikahsız birliktelikler yaşamamışlardır. Bazı dizilerde gösterildiği gibi ecdadımızın hayatı haremde yatak odalarında değil at sırtında seferlerde geçmiş. Büyük padişah Süleyman muhteşem lakabını haremde değil savaş alanlarında kılıç sallayarak at üzerinde üç kıtaya giderek kazanmıştır. Ecdadımızın tarihini kültürünü, inancını örfünü adetini bilmezsek geleceği de göremeyiz. Başka tarihlerin dümen suyuna girer ve onların amaçlarına hizmet ederiz.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER