AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -İnsan merkezli şehirler kurulmalı


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, şehirleşmenin önemine dikkati çekerek, insan merkezli şehirler oluşturulması gerektiğini söyledi.
     Demir, Özlem Maraşın sahibi olduğu Eksen Mimarlık bürosunu ziyaretinde yaptığı açıklamada, mimarlık mesleğinin önemine ve şehirleşmeye dikkati çekti.
     Mimarların çizdiği projelerin bir şehirde uzun yıllar boyunca kaldığını dile getiren Demir, şöyle devam etti:
     Yeni inşa edilen yapılarda insan merkezli şehirler kurulmasından yanayım. Çünkü modern şehirler insanı ötelediği gibi aileyi de öteliyor. İnsanların şehre hükmedeceği yerine, modern şehirler insana hükmediyor ve hapsediyor. Bunun tersi bir anlayışla hareket edilmesi kanaatindeyim. Demokrasinin, vatanseverliğin, hoşgörünün kaynağı ailedir. AK Parti de siyaset anlayışının merkezinde aile olan bir siyasi partidir. Bu nedenle şehirlerin insanlara değil, insanların şehirlere hakim olması gerek. İnsan merkezli şehirler kurulmalı. Yeni yapılan mekanlarda özellikle bunlara dikkat etmek gerekiyor.
     AK Parti hükümetinin göreve geldiği günden itibaren çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, gecekondu sorununun çözümü ve alt gelir gruplarının konut ihtiyacının karşılanması politikalarına önem verdiğini belirten Demir, şunları söyledi:
     Hükümetimiz, yaşam kalitesi yükseltilmiş kentsel ortamların sayısını artırmış ve ülke geneline yaygınlaştırmıştır. Çarpık ve düzensiz şehirleşmenin getirdiği sosyal ve mali yüklerin farkında olan partimiz, insanlarımızın sağlıklı ve güvenli konutlara, temiz bir çevreye kavuşmasını sağlamak için yoğun çaba sarf etmektedir. Bugün maalesef aile hayatımız yabancı kültürlerin tehlikesi altındadır. Aile sıcaklığının tadılmadığı bir toplumda huzurdan, mutluluktan ve sağlıklı bir gelecekten bahsetmek mümkün değildir. Bu da yaşanılan konut ve şehirlerin önemini daha da artırıyor.
     Şimdiki çocukların çocukluklarını yaşayamadıklarını anlatan Demir, şunları kaydetti:
     Mimarlar başta olmak üzere bir şehri yönetenler, çocuklarımızı beton yığınları içerisine mahkum bırakmak yerine, parkları ve yeşil alanları olan yerler planlamalı. Biz çocuklarımıza huzurlu, güvenli ve insana dost şehirler emanet etmeyi arzuluyoruz. Aile huzurunun, aile saadetinin sokağa kadar taştığı şehirler inşa etmek istiyoruz. Huzuruyla birlikte kardeşlik hukukunun egemen olduğu şehirler inşa edilmesine özen gösterilmeli. Bunun için mimarlarımıza çok iş düşüyor.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER