AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız:

AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız: Niksarda uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı önemli ölçüde rahatlama sağlayacak


TOKAT (A.A) - AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Niksarda uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı önemli ölçüde rahatlama sağlayacak dedi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programının önemine dikkati çekerek, Şehirde, ilçede, beldede ve köyde görülmesi gereken hizmetler vardır. Bu hizmetlerin bazıları kamu çalışanlarıyla yapılamamaktadır. Bu nedenle AK Parti hükümetimiz tarafından 2008 yılında Toplum Yararına Çalışma Programı uygulaması başlatılmıştır. İl Özel İdareleri, belediyeler ve devlet kurumları hazırlamış oldukları projeler doğrultusunda iş gücü talep etmektedirler. Talep doğrultusunda, İŞKUR İl Müdürlüğü planlama yapmakta ve müracaatçılar arasından talebi karşılamaktadır diye konuştu.
     Tokat genelinde 2011 yılında 160 kişinin projeden yararlandığını hatırlatan Yıldız, Tokat milletvekillerinin girişimiyle bu sayının 2012 yılı için 2 bin kişiye çıkarıldığını söyledi. Yıldız, işsizlik probleminin çözümünde, istihdam imkanlarının oluşturulmasında İŞKURun önemli bir fonksiyonu icra ettiğini vurguladı.
     İŞKUR Tokat İl Müdürlüğünün yürüttüğü Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında belediyeler ve diğer kamu kurumlarında 8 ay süreli istihdam sağlandığını belirten Yıldız, program çerçevesinde Niksar Belediyesinde 50 kişinin işbaşı yapacağını, belde belediyelerinde de 10ar kişinin istihdam edileceğini ifade ederek, Niksarda uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı önemli ölçüde rahatlama sağlayacak dedi.
     Yıldız, Niksarda ve Tokatta istihdam konusunda hassasiyet gösteren milletvekillerimiz Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan ve Dilek Yüksele, İl Başkanımız Eyüp Eroğluna, İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Aşkın Törene, konuyu gayretle ve özenle takip eden İl Müdürümüz İbrahim Akpınara teşekkür ediyorum. Geçici de olsa proje kapsamında iş sahibi olan Niksarlı kardeşlerimize hayırlı olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER