AK Parti Milletvekili Türelin eski CHP

AK Parti Milletvekili Türelin eski CHP İl Başkanı Melli hakkında açtığı tazminat davası -Eski CHP İl Başkanı Ömer Melli: -Yargıtayın bu kararıyla Menderes Türel hakkındaki iddialarımızın gerçeğe aykırı olmadığı, iftira niteliğini


ANTALYA (A.A) - Eski Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ömer Melli, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türelin kendisine açtığı tazminat davasında yerel mahkemenin kararının Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğunu kaydederek, bu kararla Türel hakkındaki iddialarının da gerçeğe aykırı olmadığının ortaya çıktığını savundu.
     Ömer Melli, AK Parti Milletvekili Menderes Türelin, 2009 yılı yerel seçimlerinin ardından hakkında açtığı tazminat davasında Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin bozma kararını değerlendirdi. Mellinin CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısına, CHP İl Başkanı Devrim Kök de katıldı.
     Devrim Kök, Ömer Mellinin il başkanı olarak görev yaptığı dönemde sadece kamu yararı olduğunu düşündüğü konuları paylaştığını kaydederek, Türelin ise bu konuları kişiselleştirdiğini iddia etti. Kök, Yargıtay kararı sonucunda Türele karşı Mellinin haklı olduğunun ortaya konulduğunu söyledi.
     Ömer Melli ise il başkanı olarak görev yaptığı dönemde Antalya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla zaman zaman açıklamalar yaptığını, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde de dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türele cevaplanmasını istediği bazı sorular sorduğunu belirtti.
     Seçimlerin ardından Türelin, kendisi hakkında tazminat davası açtığını anlatan Melli, davanın Antalya 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldüğünü bildirdi.
     Mahkemenin beyan ile kişilik haklarına tecavüz edildiği iddiasıyla açtığı 50 bin liralık tazminat davasında Türeli haklı bularak kendisini 5 bin lira tazminata mahkum ettiğini hatırlatan Melli, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türel 50 bin lira tazminat talep etmesine karşın, 5 bin lira ödememe karar verdi. Yani Ömer Melliyi 10da 1 suçlu buldu diye konuştu.
     Melli, yargıya güvenerek, kararı temyize götürdüğünü belirtti. Yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğunu ifade eden Melli, bozma kararında, Açıklamaların bütününe davacıyı küçük düşürmeye ve karalamaya yönelik ifadelerin kullanılmadığı, kullanılan ifadelerin siyasi eleştiri niteliğinde kaldığı, bir kısım ifadelerin ise görünür gerçeğe uygun olduğu, bu haliyle yazıda hukuka aykırılık unsurunun bulunmadığı anlaşılmaktadır denildiğini bildirdi.
     Yerel mahkemenin kararının ardından Türelin yaptığı açıklamalarda kendisine yalancı ve iftiracı dediğini öne süren Melli, Yargıtayın bu kararıyla Menderes Türel hakkındaki iddialarımızın gerçeğe aykırı olmadığı, iftira niteliğini taşımadığı açık ve seçik ortaya çıkmıştır dedi.
     Türeli kendisi hakkındaki açıklamaları yüzünden özür dilemeye çağıran Melli, özür dilememesi halinde bu açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti. Melli, İki yıla yakın süreçte beni kamu oyunda tartışılır hale getirecek, yalancı, iftiracı sözleriyle itham etmekten kaynaklanan bir suç duyurusunda bulunabilirim. Ama özür dilerse bu yeterli. Bir özür dilemesi lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Türelin eski CHP Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER