AK Parti Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Milletvekili Erdoğan: -AK Parti Hükümeti olarak en fazla bütçeyi eğitime ayırmış olmamız, yarınımız olan çocuklarımıza vermiş olduğumuz önemin göstergesidir


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Hükümeti olarak en fazla bütçeyi eğitime ayırmış olmamız, yarınımız olan çocuklarımıza vermiş olduğumuz önemin göstergesidir dedi.
     Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, temel eğitimle insanın kendine güveninin artacağını belirtti. Bu güven artışıyla birlikte cehaletin yavaş yavaş kaybolduğunu ifade eden Erdoğan, insanın cehaleti yendikçe daha özgür düşünme gücüne sahip olacağını vurguladı.
     Özgür düşüncenin her türlü ön yargıdan kendini soyutlayarak insanın gelecek için umutlarını yeşerttiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
     İşte bu umut insanın kendine saygısını, ailesine sevgisini, milletine ve devletine olan inanç ve güvenini artırır. Bu yüzdendir ki ilköğretim önemlidir. AK Parti Hükümeti olarak en fazla bütçeyi eğitime ayırmış olmamız, yarınımız olan çocuklarımıza vermiş olduğumuz önemin göstergesidir. Çağdaş eğitim sürecinde, çocuklarımızı, zihinsel, sosyal ve duygusal yönden hayata hazırlamak değerli öğretmenlerimiz ve velilerimizin sorumluluğundadır.
    
     -Ahilik Haftası
    
     Erdoğan,, toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan, sosyal, ekonomik, kültürel hayatın düzenlenmesinde rol oynayan Anadoluda bin yıldan beri varlığını sürdüren Ahilik anlayışının günümüzde de sürdürülmesi halinde ticari ve toplumsal ilişkilerde yaşanan birçok sorunun ortadan kaldırılacağına inandığını belirtti.
     Ahiliğin, sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkardığını ifade eden Erdoğan, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
     Ahi demek kardeş demektir. Bütün esnaflar birbirinin kardeşidir. Kardeşlik paylaşmadır, yardımlaşmadır. Bir yandan çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ortak hedefini oluşturmaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER