AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, köy

AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, köy gezilerini sürdürüyor -Uzun:Seçimden seçime vatandaşı hatırlayan siyasetçi anlayışını yıktık


MERSİN (A.A) - AK Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, TBMMnin kapanmasıyla birlikte başlattığı köy gezilerini aralıksız olarak sürdürdüğünü bildirdi.
     Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Mersinin 510 köyünde ziyaretlerine devam ettiklerini belirterek, seçimden seçime vatandaşı hatırlayan siyasetçi profiline son verdiklerini ifade etti.
     Beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Yıldız ve İbrahim Gül ile birlikte köy ziyaretlerinde bulunarak Köy Muhtarları ve ziyaret ettikleri köylülerin sorunlarını yerinde dinlediklerini vurgulayan Uzun, Bu gün seçim yok, bizler seçimden seçime vatandaşı hatırlayan siyasetçi profilini yıktık. Bölgemizin kalkınması için hayatın her alanında yatırımların gelmesine yönelik ciddi ve sistemli bir çalışma yapıyoruz. Çukurova havaalanı, Lojistik köy, Kazanlı Tarsus Turizm Bölgesi, Karboğazı Turizm Bölgesi, bunun yanı sıra yeni hastaneler, kamu kurumlarımızın daha sağlıklı hizmet verebilmesi için yeni hizmet binaları yaptırıyoruz. Çiftçilerimize getirdiğimiz teşvik ve hibe destekleri hep halkımızın yaşam standartı ve refah düzeyinin yükselmesine yöneliktir dedi.
     Çamlıyayla ilçesinin turizimini geliştirmeyi de hedeflediklerini belirten Uzun, şunları kaydetti:
     62 milyar dolarlık tarımsal hasılayı 150 milyar dolara, tarımsal ihracatı 40 milyar dolara çıkarmayı ve dünyanın beşinci büyük tarımsal ekonomisi olmayı hedefledik. Son 9 yılda, tahıl üretimimiz 30-35 milyon tona çıktı. Yağlı tohumlu bitkilerde yüzde 64lük, toplam meyve üretiminde 29luk, turunçgillerde yüzde 45lik, toplam sebzede yüzde 6lık büyüme kaydettik. Ayrıca, 8.4 milyon ton olan süt üretimi 13.5 milyon tona, 420 bin ton olan kırmızı et üretimi 780 bin tona yükseldi. Kültür balıkçılığında ise yüzde 173lük bir büyüme sağlandı. Bizden önce hayvancılığa toplam tarımsal desteğin sadece yüzde 4ü yani 1.8 milyar liranın 83 milyon lirası veriliyordu. Biz ise hem tarımsal destek miktarını hem de hayvancılık desteğini verdik. 2011 yılında verilen 7 milyar liralık tarımsal desteğin yüzde 28ini yani 1 milyar 700 milyon lirasını hayvancılığa verdik.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, köy Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER