AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt:

AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt: Mersin Tarım Fuarının ülkemize, bölgemize ve çiftçilerimize ekonomik manada büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Tarım Fuarının Türkiyeye, bölgeye ve çiftçilere ekonomik manada büyük katkı sağlayacağını söyledi.
     Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ve çiftçilerle birlikte 8. Mersin Tarım Fuarını gezdi.
     Bozkurt, gezi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, limon başta olmak üzere Türkiyenin ihraç ettiği sebze ve meyvenin en çok üretildiği ilçelerin başında Erdemlinin geldiğini ifade etti.
     Tarım fuarlarının çiftçilerin ufkunu açtığını belirten Bozkurt, şöyle devam etti:
     Mersin Tarım Fuarının ülkemize, bölgemize ve çiftçilerimize ekonomik manada büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Fuara gelen tüm çiftçilerimizi kutluyorum. Modern tarımın gelişmesinin yanında çiftçimizin alın terinin karşılığını alması bizim için çok önemli. Geçen yıl 30 kuruşa satılmayan limonun fiyatı 1 liradan aşağı hiç düşmedi. Bunun yanında özellikle salkım domates 3 liradan satılırken, diğer türleri de 1-2 lira arasında alıcı buldu. Bu fiyatlar çiftçimiz adına iyi.
     Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise, ilçenin temel geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Erdemli ülkemizin marka olabilecek tarımsal üretimin yapıldığı bir ilçe. Dünyaca ünlü lamas limonu bilindiği gibi Erdemli ilçesinde yetişiyor. İlçemiz yıllık 400 bin ton limon üretimi ile Türkiyenin yüzde 65 limon üretimini tek başına karşılıyor. Yine domates üretiminde de yıllık 400-500 bin ton gibi bir üretimimiz var. İhracata yönelik üretilen ürünlerde Erdemli ön plana çıkan ilçelerden başında geliyor dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER