AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ:

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Şiddetin Önlenmesi ve Düzensizliğin Giderilmesi Yasasına madde elenmesi için kanun teklifi vereceğim


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, engelli federasyonlarına kaynak aktarılması için Şiddetin Önlenmesi ve Düzensizliğin Giderilmesi Yasasına madde eklenmesi için teklif vereceğini söyledi.
     İl Özel İdaresi tarafından alınan 5 adet akülü engelli aracının teslimi Sultan Kafede düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
     Törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Merkez ilçe başkanı Berk Mersinli, Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ile engelliler ve aileleri katıldı.
     Selçuk Özdağ, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede 8,5 milyon engelli olduğunun tahmin edildiğini, hükümet olarak engellilere yönelik çok ciddi reformlar yaptıklarını söyledi.
     Engelli federasyonlarına yönelik çalışma içerisinde olduğunu belirten Özdağ, şunları kaydetti:
     Görme, Zihinsel, İşitme Engelliler, Ortopedik engelliler Federasyonlarının daha önce bir geliri vardı. Sporda şiddetten dolayı kesilen cezaların bir kısmı bir fonda toplanıyordu. Yarısı okulların sportif faaliyetlerine katkıda bulunmak üzere veriliyordu. Toplanan paranın diğer yarısı da bu engelli federasyonlarına aktarılıyordu. Son çıkan Şiddetin Önlenmesi ve Düzensizliğin Giderilmesi Yasasında bu maddenin olmadığını gördüm. Bu maddeyi tekrar yeniden ilave etmek adına yeni bir kanun teklifi vereceğim, ilgili Bakanlar ile görüşeceğim. Bu kanuna, bu maddenin eklenmesini sağlayacağız, çünkü engelli federasyonlarına bu para aktarılırsa, bu kardeşlerimiz daha iyi spor yapacaklardır. Bunu temin etmenin yollarını araştıracağız.
    
     -Akülü aracı olmayan engelli kalmayacak
    
     İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz ise Manisada göreve başladıktan sonra Kimse Yok Mu- diye seslenen herkese cevap vermeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Göreve geldiğimiz günden bu yana sayısı yaklaşık 550 adeti bulan akülü engelli aracı dağıtımını tamamlamış olduk. 2012 yılı İl özel İdaresi bütçesinden 100 adet akülü engelli aracı almıştık. 2013 yılı bütçesinden 200 adet akülü araç alınması için kaynak aktarıp koyduk. Manisada görev süremiz bitmeden engelliyim, akülü aracım yok diyen kimseyi bırakmamaya kararlıyız.
     Törende, konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi 5 engelli vatandaşa akülü engelli araçları teslim edildi.
     Akülü araca kavuşan engellilerden 7. sınıf öğrencisi Furkan Çakmak, teslim sırasında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Furkanı, milletvekili Özdağ teselli etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER