AK Parti Malatya Milletvekili Öz:

AK Parti Malatya Milletvekili Öz: -Türkiyenin değişik bölgelerinde yetişen kayısılarla İrandan ithal edilen sofralık kayısılar, tezgahlarda Malatya Kayısısı etiketiyle satılmaktadır. Bu durum, kayısımızın marka değerine ve ima


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Türkiyenin değişik bölgelerinde yetişen kayısılarla İrandan ithal edilen sofralık kayısıların tezgahlarda Malatya Kayısısı etiketiyle satıldığını belirterek, Bu durum, kayısımızın marka değerine ve imajına zarar vermektedir dedi.
     Öz, yaptığı yazılı açıklamada, meyve bahçeleriyle ünlü Malatyanın Türkiye ve dünyada kayısıyla özdeşleştiğini belirtti.
     Renk, tat, koku ve aroma özellikleriyle dünyanın en ünlü kayısı çeşitlerinin Malatyada üretildiğine işaret eden Öz, Malatyanın kayısı ihracatı sayesinde Türkiyeye yıllık ortalama 300 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını hatırlattı.
     Malatya kayısısının, üretim ve ihracat oranlarındaki birinciliğinin yanı sıra, dünyanın en lezzetli ve en bilinir marka özelliğine sahip olduğuna dikkati çeken Öz, şöyle devam etti:
     Bu özellikleriyle, Malatya kayısısı, her başarılı ürün ve markanın yaşadığı, benzer ürünlerin satışlarını artırma amacıyla yapılan, ürün etiketlerinde taklit sorunuyla karşı karşıyadır. Bu sorunu Malatya kayısısı sadece iç pazarda değil, yurt dışı pazarlarda da yaşamaktadır. Birçok ülke kayısısı milli gururumuz Malatya kayısısının ününden yararlanmak amacıyla uluslararası piyasaya Malatya Kayısısı etiketiyle sunulmaktadır. Malatyada yaş kayısı hasadı Temmuz ayının başlarından itibaren yapılmasına rağmen, bugün bazı manav, market ve semt pazarı tezgahlarında Malatya Kayısısı etiketli ürünler yer almaktadır. Türkiyenin değişik bölgelerinde yetişen kayısılarla İrandan ithal edilen sofralık kayısılar, tezgahlarda Malatya Kayısısı etiketiyle satılmaktadır. Bu durum, Malatya Kayısısını tadanlar tarafından kolayca fark edilmesine karşın, kayısımızın marka değerine ve imajına zarar vermektedir.
     Diğer bölgelerde yetişen kayısının piyasaya Malatya kayısısı olarak sürülmesinin, ticaret etiğine ve yasalara aykırı olduğunu hatırlatan Öz, belediyelerle yetkililerinin denetim ve uygulamalarda daha hassas davranmasını talep etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Öz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER