AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy:

AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Bundan önceki ihtilaller bir iktidar savaşından ibaretti, 28 Şubat ise topyekun imanlı Türk halkını kıyıma uğratan bir ihtilaldi


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 1997 yılından önceki ihtilallerin bir iktidar savaşından ibaret olduğunu, 28 Şubat sürecinin ise topyekun imanlı Türk halkını kıyıma uğratan bir ihtilal olduğunu savundu.
     Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat 1997nin, Türkiye ihtilaller tarihinin en son, en çirkin ve en zararlı ihtilallerinden biri olduğunu belirtti.
     Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonunda açıklanan kararlarla başlayan ve irtica geliyor yalanıyla hareket eden, Ordu ve bürokrasi merkezli sürecin, Türkiyede siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşam sürecine müdahale eden alçakça düşünülmüş bir hamle olduğuna dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti:
     Bundan önceki ihtilaller bir iktidar savaşından ibaretti, 28 Şubat ise topyekun imanlı Türk halkını kıyıma uğratan bir ihtilaldi. Bunu da sinsice yürüteceklerini sanıyorlardı. Onun için bu sürecin bin yıl süreceğini söylediler ancak askerlikten başka hiçbir şeye aklı ermeyenlerin bu yanlış uygulamaları, 2002 yılında AK Parti iktidar olunca bir balon gibi sönüverdi. İhtilalcilerin yani kendilerinin post modern dediği bu ihtilal sivil iktidarı devirmiş, siyaseti kendine göre dizayn etmeye çalışmış, Türkiyeyi Bakanlar Kurulundan değil, MGKdan yönetmeye başlamış, demokrasi dışı bir yapılanmayı gerçekleştirmiştir. Bulunan tek neden, 1995 seçimlerinde Refah Partisinin iktidar olmasıdır. 16 yıl geçti ancak acısı dün gibi. Elbette bunlara teşebbüs edenler, yardım edenler, cezalarını adalet karşısında görecektir. Halkımız olarak haksızlığın, alçaklığın ve zalimin yanında olamayız. Demokrasiye ve insan haklarına inanan halkımız nasıl o günleri tarihin kara sayfalarına gömdüyse bu gün de onların adalet önünde hesap vermeleri günüdür.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER