AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy:

AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Kütahyada sosyal yardım miktarı, 2003 yılı başından geçen yılın haziran ayı sonuna kadar toplam 98 milyon 848 bin 451 liraya ulaşmıştır


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahyada sosyal yardım miktarının, 2003 yılı başından geçen yılın haziran ayı sonuna kadar toplam 98 milyon 848 bin 451 liraya ulaştığını bildirdi.
     Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının 10 yıl önce başlattığı demokrasi, ekonomi ve dış politika alanlarındaki restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
     Sağlık, eğitim, altyapı, bölünmüş yol, köprü, tünel, hızlı tren, havaalanı, baraj, gölet ve sulama sistemlerinde de önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
     Muhalefetin bu güne kadar yaptığı tahribatın artık etkisi gün geçtikçe azalmakta ve Türkiye normalleşmektedir. Bütün bu yapılanlardan Kütahyamız da nasibini almıştır. Memur, işçi, emekli vatandaşlarımızla garip guraba, fakir fukara ve bilhassa engelli vatandaşlarımız, sosyal yardımlaşma ve destekleme hizmet ve vakıflarından destek ve yardım görmüştür. Öğrencilerimizin okuma imkanları artmış, burslu öğrencilerimiz yeterli imkana sahip olmuştur.
    
     -Sosyal devlet olma anlayışı-
    
     Aksoy, partisinin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana en çok önem verdikleri konulardan birinin, sosyal devlet olduğuna dikkati çekti.
     İhtiyacı olan tüm vatandaşlara yardım konusunda büyük atılımlarda bulunulduğunu ve bunlara devam edildiğini duyuran Aksoy, şunları kaydetti:
     Kütahyada 2003-2011 yıllarında 156 bin 227 ton kömür yardımı yapılmıştır. Aynı dönemde yükseköğrenim bursu olarak toplam 1 milyon 744 bin 415 lira, üniversite öğrencilerimize ödenmiştir. 2003ten bu yılın haziran ayı sonuna kadar 8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşen 561 aileye Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 5 milyon 983 bin 783 lira faizsiz destek verilmiştir. Bu yılın ilk 6 ayında eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programı kapsamında toplam bin 107 kişi için 530 bin lira yardım yapılmıştır. 31 Ocak-6 Temmuz 2012 döneminde Genel Sağlık Sigortası gelir testi işlemleri sonucu toplam 53 bin 347 kişinin başvurusu alınmış, muhtaçlık değerlendirmesiyle 34 bin 805 kişinin primi devlet tarafından ödenmiştir. 2003ten 2011in haziran ayına kadar ilimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına toplam 63 milyon 456 bin 931 lira aktarılmıştır. Yükseköğrenim bursu, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programları, proje destekleri, şartlı eğitim ve sağlık yardımları dahil Kütahyada sosyal yardım miktarı, 2003 yılı başından geçen yılın haziran ayı sonuna kadar toplam 98 milyon 848 bin 451 liraya ulaşmıştır. Bu yardımlar her yıl artarak devam edecektir.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER