AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya:

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: -İşsizlik oranlarımız Ağustos itibariyle son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,8dir. 2013 bütçesi, ayakları yere basan Türkiye gerçeğine uygun bir bütçedir. Bu gerçeğe rağmen


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, işsizlik oranlarının Ağustos itibariyle son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8.8 olduğunu belirterek, 2013 bütçesi, ayakları yere basan Türkiye gerçeğine uygun bir bütçedir dedi.
     Yerlikaya, AK Parti Konya İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın iki günlük Konya ziyaretinin, Konya ve ülke için oldukça verimli geçtiğini söyledi.
     Bu hafta sonu 28 ilçede 29. ilçe danışma meclislerini gerçekleştirdiklerini aktaran Yerlikaya, toplantılarda hem Konyaya hem de ülkeye dair yatırım ve planlamaları ele aldıklarını kaydetti.
     Yerlikaya, 2013 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısını tamamladıklarını belirterek, Bu bütçe, AK Parti hükümetlerince hazırlanan 11. bütçemizdir. İşsizlik oranlarımız Ağustos itibariyle son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,8dir. 2013 bütçesi, ayakları yere basan Türkiye gerçeğine uygun bir bütçedir. Bu gerçeğe rağmen muhalefet Maya Kabilesinin kıyamet senaryosu gibi ülkenin battığından, batacağından dem vuruyor ama görüldü ki; muhalefetin tüm olumsuz eleştirilerine rağmen çok şükür yaşamaya ve oylarımızı arttırmaya devam ediyoruz diye konuştu.
     TBMM Başkanına sundukları İnternet Raporundan da bahseden Yerlikaya; bilişim teknolojisi ürünlerinin ve gömülü sistemlerin Türkiyede üretimini teşvik edecek mekanizmalar oluşturulması gerektiğini bildirdi.
     Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Raporda, bilişim sektörüne özgü yerli yazılımlarla internetteki Türkçe içeriğin nicelik ve niteliğinin artırılması önerilmektedir. Yerli yazılım ve Türkçe içerik üretilmesine ilişkin yatırımların desteklenmesi gerekmektedir. Çalışabilecek durumda olmasına rağmen, fiilen çalışmayan engellilere, öğrencilere, ev hanımlarına, emeklilere ve diğer sosyal kesimlere yönelik eğitim ve sertifika programlarının düzenlenmesi ve bu kesimlerin iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamaya yönelik ulusal istihdam politikasının etkin bir şekilde uygulanması önerilmektedir. İnternet üzerinden işlenen suçlarda verilecek cezaların ağırlaştırılması ve kişilik haklarına saldırı teşkil eden içeriğe karşı caydırıcılığın sağlanması için içerik sağlayıcının bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten de sorumluluğuna gidilmesi yönünde düzenleme yapılması önerilmektedir.
     Toplantıya, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Özgür Solak ve AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ünüvar katıldı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER