AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı:

AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı: -Önümüzdeki günlerde imzalanarak yürürlüğe girecek olan mutabakat sayesinde, müze gelirleri Konya Müzesi için İl Özel İdareye aktarılacak


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.
     Kabakcı, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Konya Türkiye ile büyüyor gelişiyor. Her geçen gün yatırımlar artıyor, üretim artıyor, milli gelirimiz yükseliyor. 2023 hedefine doğru hızlı ve emin bir şekilde ilerliyoruz dedi.
     Dün, dünyanın en önde gelen gıda ve dondurma firmalarından birinin, 100 milyon dolarlık bir yatırımının temellerini Konyada attığını belirten Kabakcı, bu yatırımla birlikte 2013 yılında 300 kişilik bir istihdamla faaliyete başlayacağını ve bu firmanın CEOsunun, Anadoludaki dönüşüme destek vermek adına, çok önemli bir yatırımı buraya yönlendirdiğini anlattı.
     Konyanın, turizm alanında da önemli gelişmelere imza attığına vurgu yapan Kabakcı, şunları kaydetti:
     Önümüzdeki günlerde imzalanarak yürürlüğe girecek olan mutabakat sayesinde müze gelirleri Konya Müzesi için İl Özel İdareye aktarılacak. Bu süre 5 yıl olacak. Bu proje Konyayı ciddi manada bir gelire kavuşturacaktır.
     Bilindiği üzere Konya havaalanımızda yaklaşık 30 bin metrekare alana apron ve terminal inşaatı yapılmaktadır. Terminal inşaatı yüklenici firma tarafından 700 gün içerisinde tamamlanması taahhüdü ile 09.04.2014 tarihinde teslim edilmek üzere 44 milyon 220 bin lira bedelle ihale edildi. Amacımız Konyaya yakışır tam donanımlı ulusal ve uluslararası bir havaalanına kavuşturmaktır.
    
     Muhabir : Basir Gülüm
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER