AK Parti Kırşehir İl Danışma Meclisi

AK Parti Kırşehir İl Danışma Meclisi Toplantısı -Genel Başkan Yardımcısı Türel: (Büyükşehir Yasası) Bu düzenleme, dünyada bir çok ülke tarafından örnek alınacak. Biz bu modeli İstanbulda, Kocaelide başardık -Bu belediyel


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak, Bu düzenleme, dünyada bir çok ülke tarafından örnek alınacak. Biz bu modeli İstanbulda, Kocaelide başardık dedi.
     Kırşehir Otobüs Terminali temel atma törenine katılan Türel, AK Parti iktidarlarının yaptığı hizmetleri anlatarak, yapılan 20 bin kilometreye yakın duble yolun ekonomik canlılık da getirdiğini söyledi.
     Türkiyede 2002 yılından önce enflasyon canavarı diye bir tabir olduğunu ifade eden Türel, Türkiye, bir enflasyon belasıyla baş başaydı, gelen bütün iktidarlar enflasyondan şikayet ederdi. Gelmeden önce de, bu enflasyon belasından Türkiyeyi biz kurtaracağız derlerdi. Ama, sonuç alınamazdı. Şimdi o enflasyon canavarı kuzuya döndü. O canavar yok oldu, enflasyon canavarı süt dökmüş kediye döndü. İşte bu ve benzeri çalışmalar, AK Partinin Türkiyede inanılmaz denilen bir çok meselenin, çözümüne koyduğu gayretler sayesinde oldu diye konuştu.
     Türkiyede AK Partili belediye başkanlarının belediyecilikteki başarı sanatının en güzel örneklerini sergilediklerini belirten Türel, şunları kaydetti:
     Başbakanımızın, İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yapmış olduğu başarılı çalışmalar, bugün Türkiye mucizesine dönüşmüş durumda. AK Parti, Türk siyasetine bir çok tanım kazandırdı. İşte bu tanımlardan birisi de AK Parti Belediyeciliğidir. Şöyle bir hafızamızı yokladığımızda, bana başarılı bir muhalefet belediye başkanı sayar mısınız- dediğimde hemen aklınıza gelen olmaz. Ama istisna olarak belki bir veya iki kişi sayabilirsiniz. AK Partili belediyeler arasında başarısız bir belediye sayar mısınız- dediğimde yine aklınıza gelmez. Ama başarılı belediyeler ardı arkasına sıralanır gider. Bu da AK Partinin yere yönetimlerdeki altında yatan temel gerçektir.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de yeni yatırımlarla Kırşehirin çehresinin değişmeye başladığını dile getirerek, Kırşehir Otobüs Terminalini bu yılın ekim ayında hizmete açmayı planladıklarını aktardı.
    
     -İl Danışma Meclisi Toplantısı -
    
     Genel Başkan Yardımcısı Türel, daha sonra AK Parti Kırşehir İl Başkanlığının düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.
     Burada Büyükşehir Yasası çalışmaları hakkında bilgi veren Türel, Türkiyenin 1988 yılında Avrupa Konseyinin Yerel Yönetim Özerklik Şartına imza attığını, ancak AK Parti iktidarına kadar hiçbir reformun yapılmadığını söyledi.
     AK Parti iktidarları ile birlikte 2004 yılından itibaren Büyükşehir Yasası, Belediyeler Kanunu, Kalkınma Ajanslarının kurulması gibi bir çok reformun gerçekleştirildiğini anlatan Türel, 2012 yılında da Büyükşehir Yasasının çıkarıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     (Büyükşehir Yasası) Bu düzenleme, dünyada bir çok ülke tarafından örnek alınacak. Biz bu modeli İstanbulda, Kocaelide başardık. Şimdi Türkiyenin nüfusunun yüzde 75inin olduğu, yüzölçümünün de yüzde 50sinin olduğu 29 ilde başaracağız. Böyle böyle, adım adım bu başarı Türkiyenin dört bir sathına yayılacaktır. Bu yasa uygulamaya girdiğinde sonuçları itibariyle halkımızın büyük bir memnuniyetine mazhar olacaktır. Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra, biz kendimize göre bir düzenleme yaptık. Biz kapanan belediyelerimizin olduğu yerlerde, aslında bu belediyeleri kapatmıyoruz. Bu belediyeleri daha hizmette verimli hale getirecek düzenlemeler yapıyoruz. Bu belediyelerimizde çalışan bir tek personeli sokağa bırakmıyoruz. Hepsi, yeni kurumlarında görevlerine devam edecekler.
     Toplantıya, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, İl Başkanı Salih Çetinkaya ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kırşehir İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER