AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir:

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir: -Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini bildirdi.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, kentte görev yapan basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını kutladığını belirterek, her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün, modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü kaydetti.
     Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Demir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Hiç bir zaman unutulmamalıdır ki demokratik laik parlamenter ve hürriyetçi sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve ödevler nitelikleriyle belirtilmişlerdir. Bu bağlamda değerli gazeteci arkadaşlarımıza düşen en büyük ödevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktadır. Kırıkkalede faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli gazeteci arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER