AK Parti Karaman Milletvekili Elvan:

AK Parti Karaman Milletvekili Elvan: Kadınlarımızın ekonomiye ve sosyal alana daha çok katkıda bulunabilmeleri için değişik alanlarda değişik vasıflara sahip olması gerekir


KARAMAN (A.A) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, kadınların ekonomiye ve sosyal alana daha çok katkıda bulunabilmeleri için değişik alanlarda değişik vasıflara sahip olması gerektiğini söyledi.
     Karamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen bir programa katılan Elvan, katılımcıların çoğunluğunun kadın olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiyede ve dünyada kadının önemli bir güç olduğunu ifade etti.
     Türkiyede bu güne kadar kadının değerinin yeterince bilinemediğini, kadının ekonomiye, sosyal hayata ne kadar önemli katkılar sağlayacağının tam olarak anlaşılamadığını dile getiren Elvan, Son 8-10 yılda çok önemli çalışmalar yapıldı. Türkiyede kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 28. Bu gelişmiş ülkelerde yüzde 45-50 seviyesinde. Yani gelişmiş ülkelerde çalışabilecek kapasitedeki her 2 kadından biri çalışıyor. Biz ise 3 kadından biri çalışıyor diye konuştu.
     Esnaf ve Sanatkarları Birliği, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilgili birimlerle birlikte eğitim programlarının hazırlandığını dile getiren Elvan, şunları kaydetti:
     Karamanda ahçılık, kasiyerlik, kat hizmetleri, terzilik, güzellik uzmanı, elektrikçilik, kaynakçılık alanında eğitim faaliyetleri devam ediyor. Kadınlarımızın ekonomiye ve sosyal alana daha çok katkıda bulunabilmeleri için değişik alanlarda değişik vasıflara sahip olması gerekir. Kadınımızın yapamayacağı iş yoktur. Ne kadar çok, ne kadar geniş alanda bu tür eğitim programları yaparsak, bizim vasıflarımız niteliklerimiz o derece artacak ve topluma olan, ilimize, ailemize olan katkılarımız o derece çoğalacaktır. Biz bunun yanında sadece iş arayan değil, iş veren, iş kadınlarımızında önünü açmak zorundayız. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz.
     Karaman Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Ahmet Yenilmez de İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte 7 dalda meslek edindirme kursları açtıklarını ve bu kurslardan mezun olan öğrencilerin işlerinin hazır olduğunu söyledi.
     Yenilmez, günün anısına Milletvekili Elvana, İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş ile Karamandan Sinopa atanan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar Yılmaza plaket takdim edilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Karaman Milletvekili Elvan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER