AK Parti Karabük İl Başkanı Ayar:

AK Parti Karabük İl Başkanı Ayar: -Ağza alınması hoş olmayan, hiç yakışık almayan, bir belediye başkanına yakışmayacak söylemlerin, kamuoyunda paylaşılması ve bu söylemlerin bir belediye başkanı tarafından söylenmiş olması bizim e


KARABÜK (A.A) - AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Ağza alınmayacak hoş olmayan, hiç yakışık almayan, bir belediye başkanına yakışmayacak söylemlerin kamuoyunda paylaşılması ve bu söylemlerin bir belediye başkanı tarafından söylenmiş olması bizim esefle karşılayacağımız durumdur dedi.
     Ayar, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergilinin, Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir basın organına yaptığı olumsuz açıklamalarla ilgili olarak, kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.
     Konuyu Mehmet Ali Şahinin de gündeme getirdiği ve başkana gerekli cevabı verdiğini ifade eden Ayar, şöyle konuştu:
     Bu konu bizi derinden üzmüştür. Ağza alınması hoş olmayan, hiç yakışık almayan, bir belediye başkanına yakışmayacak söylemlerin, kamuoyunda paylaşılması ve bu söylemlerin bir belediye başkanı tarafından söylenmiş olması bizim esefle karşılayacağımız durumdur. Kimse kimsenin imanını, itikadını ölçecek durumda değildir. Bunun bir ölçüm aleti yoktur. Herkes dini yaşamakta özgürdür. Bunun için hükümetimiz elinden gelen gayreti göstermektedir. Başbakanımıza ağza alınmayacak yorumlar, Türkiyenin bugün yüzde 60ının destek verdiği bir genel başbakana söylenecek kelimeler değil. Ben dilim varıp söyleyemediğim için bu şekilde geçiyorum.
     Belediye başkanının söylediği sözleri daha sonra inkar ettiğinin altını çizen Ayar, sözlerine şöyle devam etti:
     İnsanların beyanlarına elbette ki itibar etmek durumundayız. Buna inanırken de doğruluğu nedir inceleyip net bir şekilde konuya vakıf olmalıyız. Bu konuyu inceledik, bütün Karabük kamuoyunun vakıf olduğu gibi, bizzat kendi sesinde bu sözleri söylediği nettir. Bu söylem çizmeyi aşan, haddini aşan boyuta gelmesi nedeniyle bu saatten sonra kimsenin bizi durdurma hakkı yoktur. Kimsenin dinini, ihlasını ölçmeye kimsenin yetkisi etkisi veya böyle bir becerisi yoktur. Nasıl bir makamdadır ki, insanlara bakınca böyle bir kanat sahibi olunuyor, bunu bilmiyorum. Bu süreci şiddetle kınıyor, şiddetle karşısında durduğumuzu ifade ediyoruz. O ses kaydını bizzat kendim dinledim, gazete ses kaydında olanları olduğu gibi yazmak yerine azaltarak, yumuşatarak yazmış. Biz bu sözlerin hiçbirini kabul etmediğimizi ve kendisine iade ettiğimizi duyurmak istiyoruz.
     Ayar, belediye başkanınından ciddi bir özür beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Karabük İl Başkanı Ayar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER