AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse:

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse: -Muhalefet suyu bulandırıp balık avlamaya çalışıyor, bu şekilde Kepezden size ekmek çıkmaz


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, CHPli yöneticilerin Kepezde yanlış bilgilerle ve kasıtlı olarak vatandaşın aklını karıştırmaya çalıştığını iddia ederek, Açık ve net söylüyorum, Kepezde iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değil. Muhalefet suyu bulandırıp, balık avlamaya çalışıyor, bu şekilde Kepezden size ekmek çıkmaz dedi.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Kepezde TOKİ tarafından talep edilen proje alanıyla ilgili olarak daha önce konunun muhatabı olan mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla toplantı düzenlendiğini, gerekli açıklamalar yapılarak kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti. Köse, belgeleriyle birlikte yaptıkları açıklamalar sonucu muhtarların, vatandaşların konuyu anladıklarını, ancak CHPli yöneticilerin konuyu anlayamadıklarını öne sürdü.
     CHPli yöneticilerin konuyu saptırdıklarını ileri süren Köse, Muhalefet suyu bulandırıp, balık avlamaya çalışıyor. Açık ve net söylüyorum, Kepezde iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değildir. Bu tür polemikleri sürdürmekle Kepezden CHPye ekmek çıkmaz. Bizim polemiklerle kaybedecek vaktimiz yok, işimize bakıyoruz ifadelerini kullandı.
     CHPli yetkililerin basın aracılığıyla kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Köse, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmayacağını, ancak muhalefetin yaptıkları yanlış ve eksik bilgilerle polemik üretmekten başka bir şey yapmadığını kaydetti.
     Köse, şöyle devam etti:
     Kentsel Dönüşüm Projesi ilan etme yetkisi, 5393 sayılı belediye kanunun 73. maddesine göre Büyükşehir ve il belediyelerinindir. Kentsel Dönüşüm Projesi, İstanbul ve Ankarada Büyükşehir belediyeleri tarafından bazı bölgelerde yıpranmış yapıların yıkılması suretiyle uygulanmaktadır. Tekrar ifade ediyorum, CHPli yetkililerin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı, Kepezde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm yapılacağı iddiaları ise, gerçekliği olmayan, asılsız iddialardır. 6292 sayılı kanunun 8. maddesine göre, TOKİ, 2B kanununun yasalaşmasının ardından, kanunda belirtilen üç aylık süre içerisinde 2B alanlarının proje alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talepte bulunmuştur. Proje alanı talebi, sadece Kepez ve Antalya için değil Kocaeli, Sakarya, Samsun, İstanbul, Hatay ve Bursa illerini kapsamaktadır. TOKİ ve Bakanlık arasında yazışmalar devam ederken haberdar olduğumuz konuyu takip etmeye başladık. Yazının Kepez Belediyesine gelmesinin ardından ilgili kurumlarla yaptığımız görüşmelerde, bölgenin TOKİ tarafından proje alanı ilan edilemeyeceğini, bizdeki 2B alanlarının boş olmadığını, 2 milyon metrekarelik bu alan içerisinde hak sahiplerinin olduğunu ve yine bölgenin imarlı yerlerinde vatandaşlara ait tapulu arsalar olduğunu bildirdik. 3-4 ay gibi bir süre sonra TOKİ yetkililerinin gelip, yerinde yaptığı tespitlerde de 2Blerin boş alan olmadığı ve bölgenin proje alanı olamayacağı kendileri tarafından anlaşılmıştır. Ayrıca, Maliye Bakanlığı ile görüşüp, aynı şekilde bölgenin proje alanı olamayacağını, vatandaşlara tapularının verilmesi gerektiğini ilettik. Süreç sonunda da bakanlığımız tarafımızdan belirtilen gerekçeler doğrultusunda TOKİnin talebini reddedip, bunu da hem TOKİye hem de belediyemize resmi yazıyla bildirmiştir.
     Sürecin baştan sona takipçisi olduklarını anımsatan Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     CHP zihniyeti bu tür ucuz polemikler üzerinden siyaset yapmaya çalışmaktadır. Ancak biz kanunlar ve yasalar çerçevesinde vatandaşların haklarını koruyarak en iyi hizmeti üretme çabası içindeyiz. AK Parti iktidarı olarak yapamayacağımız hiçbir söz vermedik. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz tamamen şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmetlerini üretmektedir. İcraatlarımızı Antalyanın ve Antalyalıların talebi ve menfaatleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız ve CHPliler müsterih olsunlar, iktidarımız döneminde Antalyanın ve Antalyalıların aleyhine bir durumun gelişmesi söz konusu olamaz.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER