AK Parti İl Başkanı Kuru:

AK Parti İl Başkanı Kuru: -"Yerel Yönetimler ve Belediyecilik konulu siyaset akademisini 20 Nisanda başlatıyoruz"


SİVAS (A.A) - AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, "Yerel Yönetimler ve Belediyecilik" konulu siyaset akademisini 20 Nisanda başlatacaklarını bildirdi.
     Kuru, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, siyaset yolculuğunda Türkiyenin her karışına hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. Hizmeti yaparken geleceğin siyasi kadrolarını yetiştirdiklerini aktaran Kuru, parti olarak kurumsal çalışma içinde olduklarını ifade etti. Siyaseti daha bilinçli yapmak ve bu işin okullusu olmak adına genel merkezin uygulamaya koyduğu siyaset akademisini bu dönemde de açacaklarını dile getiren Kuru, "Biz önceki dönemde de genel siyasetle ilgili olarak il teşkilatı olarak akademiyi açmıştık. Bu dönemde de yerel seçimler öncesi Yerel Yönetimler ve Belediyecilik konulu siyaset akademisini 20 Nisanda başlatıyoruz" dedi.
     Akademide yerel yönetimler ve belediyecilik konularının dışında iletişim konuları, seçim kampanyaları ve AK Parti ile ilgili değişik konuların da işleneceğini belirten Kuru, şunları kaydetti:
     "Akademiye katılacak kursiyerlerimiz bu süreçte bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, büyükşehir belediye başkanlarımız ve Türkiyede kendini kanıtlamış il belediye başkanlarımızdan yerel yönetimde belediyecilik anlamında dersler alacaklar. Bütün hemşehrilerimizin akademiye katılmalarını bekliyoruz. Katılımda AK Parti üyesi olmak gibi bir sınırlama yoktur. Akademimiz herkese açıktır. Gelecekte siyaset yapmak isteyen kardeşlerimizi akademimize bekliyoruz. Akademi sonrasında Sivasta da yerel yönetim anlayışıyla ilgili güzel kadroların yetişeceği kanaatindeyiz."
     Kuru, akademiye kayıtların başladığını ifade ederek, 200-250 kişilik kadro açılacağını belirtti. Derslerin Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşeceğini kaydeden Kuru, katılmak isteyenlerin parti il sekreterliğine başvurmaları gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Kuru: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER