AK Parti İl Başkanı Kahve:

AK Parti İl Başkanı Kahve: -Ergene nehrindeki kirlilik, Haliçin temizlenmesinde kullanılan yöntemle çözülecek


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Ergene nehrindeki kirlilik, Haliçin temizlenmesinde kullanılan yöntemle çözülecek dedi.
     Londra Asfaltı Caddesindeki parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahve, Ergene nehrindeki kirlilik nedeniyle 70 bin dekar arazinin aktif şekilde kullanılamadığını söyledi.
     Ergene nehrindeki kirliliğin bölgedeki çarpık sanayileşme ve önlem alınmamasından kaynaklandığını belirten Kahve, şunları kaydetti:
     Bu kirlilikte bölgedeki yerel yönetimlerin de payı var. Ama son gelişmeler iyi. Başbakanımız kirliliği televizyondaki bir haberde görüp acilen önlem alınmasını istedi. Ergene Nehrindeki kirlilik, Haliçin temizlenmesinde kullanılan yöntemle çözülecek. Buradaki kirlilik çevreye zarar vermeden kolektörler aracılığıyla temizlenecek. Vatandaşlarımız, 2014te burada balık tutabilecek hatta suya girip serinleyebilecek. Ayrıca, Edirnedeki çeltiklerin zararlı olduğu iddiası doğru değildir. Buradaki çeltikler bildiğim kadarıyla yer altı sularıyla sulanıyor. İnsanlarımız yanlış yönlendirilmesin. Öte yandan, eskisi gibi her isteyen kazmayı vurup kuyudan su alamayacak. Hükümetimiz bu yönde de bir çalışma yaptı. Sondaj ile yer altı suyu kullananlar, su saati takıp bundan yararlanıyorlar yararlanıyorlar.
    
     -Güreşlerin ardından-
    
     Kahve, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin geçtiğimiz yıllara göre güzel geçtiğini ancak Edirnenin bu organizasyonu kaldırmadığını kaydetti.
     Edirnenin Kırkpınar mirasına sahip çıkması gerektiğini belirten Kahve, Edirnedeki alt yapı, yollar ve konaklama tesisleri yerli ve yabancı turistlerin talebine karşılık veremiyor. Edirnenin bu konuda bizim iktidarımıza ihtiyacı var. Öyle görünüyor ki bu sorunları çözmek bizim iktidarımızda nasip olacak. Ne olursa olsun Kırkpınarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren pehlivanları da tebrik ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Kahve: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER