AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -Büyükşehir kanunu büyük bir medeniyet projesi. Biz bunu laf olsun diye yapmıyoruz


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Büyükşehir kanunu büyük bir medeniyet projesi. Biz bunu laf olsun diye yapmıyoruz dedi.
     Uğur, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaretinde, esnaf temsilcilerinin, büyükşehir statüsünün Balıkesire neler getirip götüreceği yolundaki sorularını cevaplandırdı.
     Büyükşehir kanununun yaşam kalitesini iyileştirmek ve halkın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla düzenlendiğini aktaran Uğur, Bu bir medeniyet projesi. Demokrasi projesi. Avrupa Konseyi de bunu yapın diyor. Biz bunu laf olsun diye yapmıyoruz. Neden 750 bin nüfustan az iller büyükşehir olamıyor- Köyler mahalle olacak. Yani hizmet daha iyi gidecek. Altyapıları ona göre yapılacak diye konuştu.
     Aralarında Balıkesirin de bulunduğu 13 ilde büyükşehir kurulmasıyla ilgili kanun tasarısının TBMMde kabul edilerek yasalaşmasının ardından, muhalefetin işi sulandırmak amacıyla kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu kaydeden Uğur, şunları kaydetti:
     Büyükşehir konusunda herkes bir şeyler söylüyor. İşi sulandırmak için muhalefet her şeyi yapıyor. Şimdi, dün Plan Bütçe Komisyonunda gaz maskelerini takmışlar. Biber gazı sıkıyorlar. Yahu bu soytarılık, tiyatro. Yahu kardeşim varsa teklifin ver. Soytarılık yapmak mı, tiyatro oynamak mı, meclisin kürsüsünü işgal etmek mi- Yok yürüyüş yaptım, nümayiş yaptım, protesto yaptım. Yok böyle bir şey. Bunu rahmetli Özal 1984te çıkarıyor. Daha sonra 87-88de diğer büyükşehirler oluyor. Neden- İstanbul, Ankara, İzmir mevcut belediye kanunu ile idare edilemez halde ihtiyaca cevap vermiyor. O nedenle buralar büyükşehir oldu. Ardından 16 şehir daha büyükşehir oldu. Bunlara daha fazla imkan verildi. Kamuoyunda bilgi eksikliği var, yanıltılıyor. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında Balıkesir yüzde 70in üzerinde biz büyükşehir istiyoruz diyor. İstanbuldaki imkanlardan biz de yararlanmak istiyoruz diyorlar. Nasıl köylü şehirde ne varsa bende de olsun istiyor. Kanalizasyonum olsun, suyum aksın, elektriğim yansın istiyor.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER