AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -(Filyos Çayının üzerindeki köprünün çökmesi) Yıkılan köprünün yerine bir an önce yenisi yapılacak


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Çaycuma ilçesindeki Filyos Çayının üzerindeki köprünün yıkılmasıyla ilgili olarak, Yıkılan köprünün yerine bir an önce yenisinin yapılması sağlanacak dedi.
     Çaycumada 6 Nisanda yıkılan köprünün çevresinde incelemelerde bulunan Tanrıverdi, Belediye Başkanı Mithat Gülşenden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Tanrıverdi, yaklaşık 3 ay önce bölgede bir afetin yaşandığını, vatandaşların hayatını kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Belediye başkanımızın da yakınları vefat etmiştir. Bu afette yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Tabii ki giden canları geri getirmek mümkün değildir ancak bu afet sonucu ortaya çıkan bu olumsuzluğu gidermek hükümetimizin elinde. Bu yönde köprü ihtiyacını karşılamak üzere hemen kamu kurumlarımız devreye girdi. Sayın Başbakanımızın talimatıyla işler çabuklaştırıldı. Zannediyorum sizler de biliyorsunuz, yeni köprünün ihalesi yapıldı. Yaklaşık 7,2 milyon liraya ihale edildi. Yıkılan köprünün yerine bir an önce yenisinin yapılması sağlanacak.
     Belediye Başkanı Gülşenin ek bir köprüye daha ihtiyaç duyulduğunu kendilerine aktardığını belirten Tanrıverdi, Dolayısıyla bu yeni köprüye ilaveten bir köprünün daha yapılması konusunda biz de milletvekili arkadaşlarımızla mesai sarf edeceğiz. Bir an önce bu ilave köprü de yapılır, hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza daha hızlı, seri, güvenli ulaşım imkanı sağlanır diye konuştu.
     Belediye Başkanı Mithat Gülşen de faciada babası, yeğeni ve yakınlarını kaybettiğini, bulunamayan 5 kişinin belediye ekiplerince arandığını kaydetti.
     Çaycumada, 6 Nisanda Filyos Çayının üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolan 15 kişiden 10unun cesedine ulaşılmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER