AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -Başkanlık sistemi Türkiyeyi dünya ülkeleri standardına taşıyacak yegane sistemin adıdır Daraltılmış bölgeden, demokrasiden, siyasetin demokratikleşmesinden ülkenin demokrasileşmesine kad


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, başkanlık sisteminin Türkiyeyi dünya ülkeleri standardına taşıyacak yegane sistem olduğunu söyledi.
     Soylu, Konyanın Ereğli ilçesinde Belediye Kültür ve Spor Merkezinde Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye,Yerel Yönetimler Programında, bir iktidarın 10uncu yılı sonunda kentsel dönüşüm gibi önemli bir sürece kendini atıyorsa bunun dönüşüm olduğunu ifade etti.
     Yeni Anayasa, başkanlık sistemi ve Büyükşehir Yasası bir devrimdir. Bundan 5 yıl sonra iyi ki geldi denilecek diyen Soylu, şunları kaydetti:
     Bu parlamenter sistemle siz Türkiyeyi yönetebileceğinizi mi zannediyorsunuz- Başkanlık sisteminde başkan birinci döneminde hazırlar ikinci döneminde Türkiyenin her meselesini çözer. Sorumlusu da odur. Yasama meclisi de buna ait yasaları çıkarır, ama el birliğiyle çıkartır. Amerikan seçimleri 49-51 bitti. Bir düşünsenize Türkiyede parlamenter sistemde 51-49 bittiğini. Herhalde şimdi mahkemelerdeydik. Kavgalar ediyorduk. Bütün şehir merkezlerinde çatışmalar vardı. Başkanlık sistemi Türkiyeyi dünya ülkeleri standardına taşıyacak yegane sistemin adıdır. Siyasete ilk girdiğim günden itibaren haykırdığım bir gerçektir bu benim. Türkiyeye en yakın sistemlerden bir tanesidir. Daraltılmış bölgeden demokrasiden siyasetin demokratikleşmesinden ülkenin demokrasileşmesine kadar bütün meselelerimizin çözülmesine kadar bilinmelidir ki başkanlık sistemi Türkiyenin yeni yapısal reformlarından birisi olmalıdır, olmak zorundadır.
     Başkanlık sisteminin otokratik değil, demokratik bir sistem olduğuna dikkati çeken Soylu, 21. yüzyıla hazırlanmanın, Türkiyenin yarınlarına hazırlanmasının yolunun 2014 seçimlerinden geçtiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar / İbrahim Yozoğlu / Metin Bolat
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER