AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -AK Parti yeniden bir anayasa yapmak, devleti yeniden yapılandırmak istiyor, diğerleri bunu istemiyor diyebileceğimiz bir noktada değiliz. Bunu biz yapamazsak eski yapılar kendiliğinden


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti yeniden bir anayasa yapmak, devleti yeniden yapılandırmak istiyor, diğerleri bunu istemiyor diyebileceğimiz bir noktada değiliz. Bunu biz yapamazsak eski yapılar kendiliğinden çöküp gidecek dedi.
     Şentop, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen Seçim İşleri Başkanlığı 2nci Bölge Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Partinin, Türkiyenin temel sorunlarını çözmek için yola çıkmış bir parti olduğunu söyledi.
     Her bir sorunu çözmeye kalkıştıklarında milleti arkalarında görmeleri ve onların dualarını, desteklerini hissetmeleri gerektiğini belirten Şentop, Çözüm sürecinde milletimizin desteği ve duası olmazsa bu sorunu çözmek zorlaşır diye konuştu.
     Şentop, bu toplantıların, çalışmalarını millete anlatmak ve hizmetlerin gözden geçirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği bilgisini verdi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, bir sonraki seçim için çalışmalarına, sandıkların açıldığı akşam başladıklarını söylediğini hatırlatan Şentop, şunları kaydetti:
     Her siyasi parti için seçimler önemlidir. AK Parti için de seçimler çok önemlidir. Önümüzdeki 3 seçimin hem bizim hem Türkiye hem de dünya için çok büyük önemi vardır. Artık dünya, küresel büyük bir köy haline geldi. Hiçbir bilgi saklanamıyor. Türkiyedeki bazı davalarda gördük; askeri bilgiler ortaya çıktı. Hatta ABDde bunu gördük. Wikileaks belgelerini, ABD yönetiminin karşı çıkmasına rağmen bütün dünya gördü. Bu küresellik, dünyadaki siyasi durumları da etkileyecektir. Yeniden devletler şekillenecek, sınırlar yeniden belirlenecektir. Dünyada böyle bir tablo varken Türkiyeyi etkilememesi düşünülemez.
     Şentop, Türkiyenin, günümüzdeki bütün yapılarını Birinci Dünya Savaşı sonrasında oluşturduğunu anımsatarak, anayasa ile siyasi ve ekonomik yapıların gözden geçirilip yeni dünya koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.
     Bunun bir tercih değil, zorunluluk olduğunu dile getiren Şentop, AK Parti yeniden bir anayasa yapmak, devleti yeniden yapılandırmak istiyor, diğerleri bunu istemiyor diyebileceğimiz bir noktada değiliz. Bunu biz yapamazsak eski yapılar kendiliğinden çöküp gidecek ifadesini kullandı.
     Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak teşkilatlarından Seçim Koordinasyon Merkezi sorumluları katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER