AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Öğretmenlerimize ne maaş verseniz azdır, şimdi verilen ücretleri yeterli bulmuyorum


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Öğretmenlerimize ne maaş verseniz azdır, şimdi verilen ücretleri yeterli bulmuyorum dedi.
     Şahin, Karabükün Safranbolu ilçesinde Vilayetler Birliği Ortaokulunun açılışında yaptığı konuşmada, öğretmenler gününde öğretmenleri övmek yerine sorunlarının konuşulması gerektiğini söyledi.
     Türkiyede 705 bin civarında öğretmenin görev yaptığını ve 120 bin öğretmen açığı bulunduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
     Bu öğretmen açığımızın bir an önce doldurulması gerekiyor. Atama bekleyen öğretmenlerimizin de bir an önce öğretmenlik mesleğine başlamaları gerekiyor. Bu 120 bin öğretmen açığımızı, ne zaman doldurabiliriz- Dün Milli Eğitim Bakanı ile görüştüm. 2012 yılında 57 bin öğretmen almışız. Tabi şu anda bütçeler görüşülüyor. Bir yıl içerisinde devletin boş kadrolarına yapılacak atamalar orada belli oluyor. En büyük pay milli eğitime ayrılıyor.
     2013 yılında 40 bin civarında yeni öğretmen alınacağını, bunun da 120 bin açığın 4 yılda kapatılabileceğini gösterdiğini belirten Şahin, Bu uzun bir süre. Benim, sizlerin beklentisi bu açığın kısa sürede kapatılması. Sınavlara 300 binden fazla gencimiz girdi. 120 bini hemen aldık, geriye kalanlar ne olacak- Bizim öğretmen yetiştiren okullarla ilgili ciddi bir plan yapmamız gerek. Bu arkadaşlarımız ne olacak cevabını verecek politikada üretmeliyiz.
     Öğretmenlerimize ne maaş verseniz azdır, şimdi verilen ücretleri yeterli bulmuyorum. Gerçi bundan 10 yıl önceye göre mesleğe yeni giren öğretmenin aldığı maaş beş misli artmıştır. Onlar daha fazlasını hak ediyorlar. Türkiye bütçe imkanları içerisinde öğretmenlerimize şu anda almış oldukları ücreti verebiliyor, daha fazlasını verebilmelidir.
     Konuşmanın ardından Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve diğer protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kesti.
    
     -Aile yapısını çok sağlam temeller üzerine oturtmalıyız
    
     Daha sonra Safranbolu Belediyesi Nikah Salonunun açılışına katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada ise ilçenin çok güzel bir nikah salonuna kavuştuğunu söyledi.
     Bu salonda evlenecek çiftlerin hiç birinin mahkeme salonlarına gitmemesini dileyen Şahin, Evliliklerimizin, aile yuvalarımızın, sağlam temeller üzerine kurulmuş olmasını temenni ediyorum. Bunu hukukçu bir hemşehriniz olarak şunun için söylüyorum; son yapılan istatistiklerde, evlenmelere çok yakın boşanma davalarının olmuş olması nedeniyle, büyük üzüntü duyuyorum. Aile yapısını çok sağlam temeller üzerine oturtmalıyız. Toplumun ayakta kalmasının en önemli unsuru sağlam aile olmaktan geçmektedir diye konuştu.
     Açılışın ardından, Şahin ve beraberindekiler, Safranbolunun tarihi değerlerinden olan İncekaya Su Kemeri yanına yapılan Tokatlı kanyonu Cam Terasının açılışını gerçekleştirdi.
     Şahin, burada yaptığı konuşmada ise dünyada sadece Arizonada bulunan terasın ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, yapanlara teşekkür etti.
     Şahin daha sonra, 80 metre yüksekliğindeki cam terasın üzerinde fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER