AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: CHP, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayarak alternatif bir yürüyüş yapacakmış. Bu alternatif yürüyüş neye benziyor biliyor musunuz- BDPnin alternatif cuma namazlarına ben


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin CHP, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayarak alternatif bir yürüyüş yapacakmış. Bu alternatif yürüyüş neye benziyor biliyor musunuz- BDPnin alternatif cuma namazlarına benziyor dedi.
     Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevinde organize edilen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Ankaradaki Hipodromda halkın katılımı ile yapıldığını hatırlattı.
     CHPnin bu yıl bu kutlamalara katılmayarak birtakım yandaş örgütlerle eski TBMMnin önünden Anıtkabire kadar yürüyeceğini ve bunun adına da Seferberlik Yürüyüşü dediğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:
     CHP, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayarak alternatif bir yürüyüş yapacakmış. Bu alternatif yürüyüş neye benziyor biliyor musunuz- BDPnin alternatif cuma namazlarına benziyor. Arkadaşlar savaşa mı gidiyoruz, nereye seferberlik ilan ettiniz- BDPnin alternatif bayram namazlarına benziyor. BDP bölücü bir partidir. Camiye gitmez, güya bir imamın arkasında namaz kıldılar. Bölücülüğün daniskasıdır. BDP bunu yapabilir. Siz eski bir partisiniz, cumhuriyeti kurduğunuzu iddia eden bir partisiniz. Böylesine bölücü bir tavır sergilemek size yakışır mı- CHPye sesleniyorum. BDP ile paralel bir çizgiye gelmek cumhuriyet noktasında bölücülük yapmak size yakışıyor mu- CHPli yöneticileri bir kez daha düşünmeye, ne yaptıklarının farkında olmaya davet ediyorum. Cumhuriyete böyle sahip çıkılmaz, hizmetle sahip çıkılır diye konuştu.
    
     -Yerel seçimlerin erkene alınması-
    
     2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimleri hava koşulları nedeni ile 6 ay öne almak istediklerini ve bu yolda MHPnin de kendilerine destek verdiğini vurgulayan Şahin, MHP ile verdikleri Anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı tarafından tekrar görüşülmesi için TBMMye gönderdiğini hatırlattı.
     Şahin, CHPnin daha önce kendilerine Seçimler 3 Kasıma alınsın dediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Şimdi Bu işe karşıyız diyor. Muhalefet sık sık Bu iktidar başarısızdır diyor. Eğer bu sözünüzde samimiyseniz seçimi erkene alalım bizi gönderin. Eğer gücünüz yetiyorsa. 6 ay erkene alıyoruz. Mademki bu ülke yönetiminde başarılı değiliz, siz gelecekseniz bu işi düzeltecekseniz. Gelin seçimleri erkene alalım. Ne kendilerine inanıyorlar ne de AK Partinin halk nezdinde yıprandığına inanıyorlar. En son kamuoyu yoklamalarına göre, AK Parti şu anda seçimlere girse yüzde 51-52 oy alıyor.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER