AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Bugün dünya, Türkiyenin başarısını konuşuyor. Halbuki geçmişte Japon başarısı, Alman başarısı konuşulurdu


TOKAT (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Bugün dünya, Türkiyenin başarısını konuşuyor. Halbuki geçmişte Japon başarısı, Alman başarısı konuşulurdu dedi.
     Erdem, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen AK Parti Tokat İl Danışma Meclisi Toplantısında, ülkenin her açıdan dibe vurduğu bir noktada, AK Partinin kurulduğunu ve milletten gereken desteği aldığını söyledi.
     AK Partinin kurulduktan hemen sonra, tüm engellemelere rağmen yüzde 34 oyla tek başına iktidara geldiğini, bunun Türkiye için bir milat olduğunu ifade eden Erdem, Ondan sonra olumsuzluklar, olumlu hale geldi. Biz iktidara geldiğimizde memurun maaşını verecek durumda değildik. Topladığımız vergi Türkiyenin borcunun faizini ödeyemiyordu. Şimdi gururla ifade ediyoruz, Türkiyeyi değiştirdik. Bugün dünya, Türkiyenin başarısını konuşuyor. Halbuki geçmişte Japon başarısı, Alman başarısı konuşulurdu. Biz de bunları örnek alırdık ama şimdi örnek aramıyoruz çünkü biz örneğiz diye konuştu.
     Erdem, iktidarda 10 yılı geride bıraktıklarını, çok muhteşem işler başardıklarını ve bugün hala ilk günkü heyecanı taşıdıklarını vurguladı.
     Türk siyasetine itibar kazandırdıklarını belirten Erdem, Türk parası, Türkiyede geçmezdi, herkes dolarla, markla iş görürdü. Dışarı gittiğimiz zaman, Türk parasını verdiğimizde dalga geçerlerdi. Umreye, hacca gidenler bilir, Araplara Türk parası verdiğin zaman dalga geçerlerdi. Şimdi Araplar, Türk parası ver, Türk parası diyorlar dedi.
     Memur zamlarına da değinen Erdem, şunları kaydetti:
     Memurlar, verilen maaşları yetersiz buldular, kampanyalar yaptılar, sizi de rahatsız ettiler. Şuna verdiniz, buna verdiniz bize vermediniz diye. Sanki hiç bir şey verilmemiş gibi bir tavra girdi arkadaşlarımız. Bakın buralarda dersimizi iyi çalışırsak söyleyecek çok şeyimiz var. AK Partiden önce en düşük memur maaşı 392 liraydı, şimdi ise en düşük memur maaşı bin 500 liranın üzerinde. Biz AK Parti döneminde enflasyonun altında hiç artış vermedik.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Önder Felek
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER