AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -(Terör) Türkiyeye bu konuda da huzuru ve istikrarı bizler getireceğiz. Bunun sorumluluğu bizdedir -Muhalefet her platformda Türkiyeyi küçük düşürmeye çalışıyor. Milli davalarda bile


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, terör sorunu konusunda Türkiyeye huzuru ve istikrarı kendilerinin getireceğini kaydederek, bunu sorumluluğunun kendilerinde olduğunu söyledi.
     Partisinin Antalya İl Başkanlığının İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisine verilen Genel Başkan Yardımcılığı görevinden mutluluk duyduğunu, ancak sorumluluklarının da bilincinde olduğunu ifade etti.
     AK Partide herkesin verilen görevleri en iyi şekilde yapmak için çalıştığını kaydeden Çavuşoğlu, bunu millet sevdası ve aşkla yaptıklarını söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın büyük bir lider olduğunu ve yoğun bir şekilde çalıştığını, kendilerinin de onun yükünü almak için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu,Onun liderliğinin, dünyanın neresine giderseniz gidin insanlar tarafından takdir edildiğini görüyorsunuz. İsmini vermeyeceğim, bir ülkede yönetim anket yapıyor. (Biz olmasak ülkeyi kimin yönetmesini isterdiniz) diye. Anketten yüzde 93 Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor dedi.
     Dünyada başta ekonomik krizler olmak üzere bazı sorunlar olduğunu, Türkiyede de bazı sorunlar yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     Bu sorunları çözmenin sorumluluğu bizdedir. Bu sorunları çözebilmek ve ülkemizi 2023, 2071 hedeflerine götürebilmemiz için birlik beraberlik içinde çok çalışmamız lazım. Hiç kimsenin bugüne kadar cesaret edemediği terör sorununun çözülmesi için her şeyi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu sorunu da inşallah AK Parti çözecek. Türkiyeye bu konuda da huzuru ve istikrarı bizler getireceğiz. Bunun sorumluluğu bizdedir. Zorluklar çıkıyor, oyunlar oynanıyor. Ne zaman Türkiye güçlense, ne zaman bu konularda adım atsak hangi oyunların oynandığını görüyoruz. Bu oyunları bozmak bize düşer. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte bu terör sorununu çözmek için attığımız adımlardan geri atmayacağız. O oyunları bozacağız ve Türkiyemizi bu belalardan kurtaracağız.
     Suriye ile ilgili herkesin savaşı kimin kazanacağını tartışırken, Suriyeden Lübnana giden 500 bin kişi ile Türkiyeye gelen 200 bin kişinin hangi şartlarda yaşadığını Türkiyeden başka düşünen olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Bizim sorumluluğumuz sadece kendi ülkemizdeki insanlar değil, Suriyedeki kardeşlerimizin sorunu da bizim sorunumuzdur. Türkiye başından beri dimdik tutumunun arkasında, uyguladığı politikalarından taviz vermeden Suriye halkının yanında olduğunu göstermiştir. Bu konuda hiçbir hesap yapmamıştır. (Türkiyenin çıkarı ne olacak) dememiştir diye konuştu.
    
     -Muhalefet her platformda Türkiyeyi küçük düşürmeye çalışıyor-
    
     Suriyedeki Esed rejiminden artık Rusyanın bile ümidini kestiğini, Çinin ise sesini kestiğini belirten Çavuşoğlu, Esed rejiminin bir tek savunucusu kaldığını, onun da Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu iddia etti. Çavuşoğlu, Siz Türkiyedeki terör örgütünü Filistinli kardeşlerimizle eşdeğer tutuyorsunuz, bu nasıl iş. Samimi olmayınca bir gün geliyor patlıyor. Terör konusunda samimiyiz dediler. Biz de varız dediler. Ne kadar ırkçı oldukları, çözüm istemedikleri, kendi aralarında da tutarlı olmadıkları, düşüncelerinden her 15 dakikada bir vazgeçtiklerini hep beraber gördük. Bu iş sadece iktidarın sorumluluğunda değil ki, aynı zamanda muhalefetin de sorumluluğunda. Ama muhalefet ne yapıyor- Muhalefet her platformda Türkiyeyi küçük düşürmeye çalışıyor. Milli davalarda bile bu hükümet zarar görsün, Türkiye de varsın zarar görsün dedi.
     Mecliste muhalefet milletvekillerinin Bu millet size oy verdi çünkü kredi borcu var. Ev, araba kredisi aldı. Bunu garanti altına almak için size oy verdi diyerek eleştirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
     Bu ne demek- Bu millet size güvenmiyor. Bunlar bir şeyi savunurken savunmasını da bilmiyor. Dedikleri doğru. İstikrarı görüyor insanlar krediyle ev, araba alıyor. Böyle bir muhalefet anlayışı olabilir mi- Cumhuriyet Halk Partisi işi gücü bırakmış, Avrupa Parlamentosuna mektup yazıyor. Avrupa Parlamentosuna (Türkiye kötüye gidiyor. Dosyaları açmayın. Türkiyeye hakaret edin) diye. İnsan utanır. Gidiyorlar Sosyalist Enternasyonalde Türkiyeyi şikayet ediyorlar. Eskiden AKPMde Ermeni, Rum, Yunanlı gibi Türkiye aleyhtarı milletvekillerle uğraşıyorduk. Şimdi işi gücü bıraktık. Bu milletvekillerinin ülkeyle filan uğraştıkları yok. Bizimle uğraşacak halleri yok. Biz şimdi yemin ediyorum CHPlilerle uğraşıyoruz. Her platformda Türkiye aleyhtarı bir şey geçirebilir miyiz diye uğraşıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi-
     Çavuşoğlu, Türkiyenin 54 yıldır ABye üye olmak için bekletildiğini, ancak Türkiyeden daha ileri olmayan bazı ülkelerin bu süreçte üye olduğuna dikkati çekerek, bu süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Şangay 5lisine yönelik sözlerinin eleştirilmesine tepki gösterdi.
     Çavuşoğlu, Hem bizi bekleteceksiniz, hem de bizden başka hiçbir yere dönemezsiniz diyeceksiniz. Yok öyle şey. Artık Türkiye eskisi gibi gündemini belirlediğiniz bir ülke değil. Türkiye kendi gündemini kendi belirler, kendi dış politikasını kendisi yürütür diye konuştu.
     Uzun tutukluluk süresinden dolayı mağdur olan insanların AİHMye başvurduğunu kaydeden Çavuşoğlu, çıkardıkları bir yasayla AİHMden 3 bin dosyayı Türkiyeye getirerek bu sorunu vatandaşlarla Türkiyenin kendisinin çözeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER