AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu: -Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümünde özel öğrenci statüsü ile devam ettiğim eğitim sürecinde, bir diploma veya sertifika almam söz konusu olmadığına göre şahsıma özel bir uygulamad


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümünde özel öğrenci statüsü ile devam ettiği eğitim sürecinde, bir diploma veya sertifika almadığı için şahsına özel bir uygulamadan söz edilmesinin düşünülemeyeceğini belirtti.
     Mazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İncenin gerçeği yansıtmayan dedikodular üzerinden TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesine dayanarak, şahsını hedef alan çirkin yayınlar yapıldığını belirtti.
     İncenin şahsına yönelik açıklamalarının gerçek dışı yollardan partisini hedef alan bir yıpratma kampanyasından öte bir şey olmadığını ifade eden Mazıcıoğlu, CHPin kurumsal ciddiyetiyle de örtüşmeyen söz konusu yıpratma kampanyasına karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapmasının elzem olduğunu vurguladı.
     Mazıcıoğlu, şöyle devam etti:
     1 Temmuz 1996 tarihli resmi gazetede yayınlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 4. maddesine göre, üniversite mezunu veya öğrencileri, belirli bir konuda bilgisini artırmak için ilgili enstitü ana bilim dalı başkanlığının onayı ve ücretini ödemek kaydıyla lisansüstü derslere özel öğrenci statüsü ile girebilmektedir. Aynı maddeye göre özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Ayrıca bu eğitimin sonunda bir diploma veya sertifika verilmesi söz konusu değildir.
     Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Yine aynı üniversitede yüksek lisans öğrenimimi başarıyla tamamladım. Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümünde özel öğrenci statüsü ile devam ettiğim eğitim sürecinde bir diploma veya sertifika almam söz konusu olmadığına göre şahsıma özel bir uygulamadan söz edilmesi asla düşünülemez. Bu durumda anlaşılacağı üzere Sayın İncenin vekile kıyak iddiası bir iftiradan öte gidememektedir.
     Mazıcıoğlu, CHPli Muharrem İncenin soru önergesine konu olan Gaziantep Üniversitesi Senatosunun 11 Eylül 2012 tarihli sınav şartlarını düzenleyen kararının iddiaların aksına şahsıyla alakalı olmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER