AK Parti Eskişehir İl Kongresi

AK Parti Eskişehir İl Kongresi -Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (1) -Türkiyeyi nasıl değiştirdik, nasıl dönüştürdüysek parti teşkilatımızın da hücre yenilenmelerini yapacağız -IMF bizden şu anda para istedi. Biz de şu anda IM


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiyeyi nasıl değiştirdik, nasıl dönüştürdüysek parti teşkilatımızın da hücre yenilenmelerini yapacağız dedi.
     Erdoğan, partisinin Atatürk Stadyumunda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresinde, AK Partinin Türk siyasetindeki önemine değindi.
     Bugün Eskişehirde 81. ve son il kongresinin yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, kongre takviminin bitmesiyle artık bugünden itibaren büyük kongreye hazırlanacaklarını söyledi.
     AK Parti Olağan Büyük Kongresinin 30 Eylül 2012 tarihinde yapılacağını belirten Erdoğan, Türkiyeyi nasıl değiştirdik, nasıl dönüştürdüysek parti teşkilatımızın da hücre yenilenmelerini yapacağız dedi.
     Parti kuruluşunu gerçekleştirirken Afyonkarahisarda yapılan toplantıda uzun ince bir yoldayız, gideceğiz gündüz gece dediklerine işaret eden Erdoğan, durmak yok, yola devam dediklerini ve aynı şekilde yola devam edeceklerini ifade etti.
     2012 içinde, ilçe kongrelerini, Genel Merkez Kadın Kolları ve Genel Merkez Gençlik Kolları kongrelerini başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Bizim teşkilat anlayışımız kağıt üzerinde değil diye konuştu.
    
     -Rabbime bir kez daha dua ediyorum, hamd ediyorum-
    
     AK Parti kongrelerindeki heyecanı hiçbir partinin yakalayamadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     Biz, birbirimizi üzmedik. Biz, kavga etmedik. Biz, kongrelerimizde makam kavgasına, koltuk kavgasına, rütbe hırsına asla tevessül etmedik. Biz, kongrelerimizde sevgiyi yücelttik, hizmet aşkını yükselttik, kardeşliği pekiştirdik. Biz, kongrelerimizi tüzüğümüzün bir gereği olmasının, anayasanın ve yasaların bir gereği olmasının ötesinde, bir şölene, bir düğüne, bir bayram havasına kavuşturduk. İşte tablo bu...
     Gittiğimiz her şehrimizde, havaalanından kongrenin yapılacağı yere kadar halkımızın, milletimizin, vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin sevgi gösterileriyle karşılandık. Kongre salonlarında hasretle, muhabbetle, aşkla kucaklandık.
     Bakın burada, Eskişehirde Rabbime bir kez daha dua ediyorum, hamd ediyorum. 2001 yılında, Afyonkarahisarda bir avuç arkadaşımızla çıktığımız bu kutlu yolda, bizi bugünlere eriştirdiği, bize böyle bir muhabbet, böyle bir sevda, böyle bir coşku nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum. 14 Ağustos 2001de, Ankarada, Bilkent Otelde, bir salon dolusu arkadaşımızla çıktığımız bu kutlu yolda, bugün artık stadyumlara, devasa spor salonlarına sığmayan bir harekete dönüştüğümüz için Rabbime hamd ediyorum.
     3 Kasım 2002de, kuruluşumuzdan 15 ay sonra girdiğimiz ilk seçimde yüzde 34 oy aldığımız, ardından 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oya ulaştığımız, 12 Haziran seçimlerinde, Türkiyede her iki kişiden birinin oyunu aldığımız, yüzde 50ye ulaştığımız için Rabbime hamd ediyorum. Elbette, böyle bir teşkilatla yürüdüğümüz için, böyle yol arkadaşlarıyla yürüdüğümüz için, bizlere böyle ak yüzlü, ak gönüllü, alnı ak, yüreği ak, vefalı, cesur, kahraman yol arkadaşları nasip ettiği için Allahıma hamd ediyorum.
    
     -Yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukları yok etmek için mücadele verdik-
    
     2001 yılında Türkiyenin kolunun, kanadının kırıldığını belirten Erdoğan, 2001 yılında ülkenin umutlarının söndürüldüğünü, bir kez daha hayal kırıklığına uğratıldığını dile getirdi.
     Erdoğan, karamsarlık, kötümserlik ve umutsuzluğun Türkiyenin üzerine karabasan gibi çöktüğünü ifade etti. O dönemde iktidarda DSP, MHP ve ANAPın oluşturduğu hükümetin bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, finans sektörünün çöktüğünü, devlet bankalarının görev zararı yazdığını söyledi.
     İktidarın halkı aldatığını belirten Erdoğan, görev zararı yazan bankalardan Ziraat Bankasının şu anda Türkiyenin bir numaralı bankası olduğunu anlattı.
     İktidara gelirken 3Yyi yok edeceğiz dediklerini bildiren Başbakan Erdoğan, yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukları yok etmek için mücadele verdiklerini vurguladı.
     IMFye olan borcun 1,7 milyar dolara düştüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan, IMF bizden şu anda para istedi. Biz de şu anda IMFye 5 milyar dolar aktardık. Artık Türkiye alan el değil, veren el. Türkiye aynı zamanda IMFnin yüzde 1,1 ortağı dedi
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Adem Kadam
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER