Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İçten:

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: PKK tek taraflı silah bırakmadığı sürece kan akmaya devam edecektir


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK tek taraflı silah bırakmadığı sürece kan akmaya devam edecektir dedi.
     İçten, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde verdiği iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, kan üzerinden siyaset yapanlara ve onların uzantılarına tepkili olduğunu, Kürtlerin kanını dökerek hak mücadelesi verilmeyeceğini söyledi.
     Diyarbakırın 14 Temmuz tarihinde BDP tarafından yapılmak istenen yasaklı mitingiyle dünya kamuoyuna yanlış görüntülerle girdiğini anlatan İçten, şöyle dedi:
     Yaşanan bu durumdan milletvekili olarak rahatsız oldum. Seçilmiş insanların da şehri bu noktaya getirmelerini doğru bulmuyorum. Elbette ki hatalar vardır. Bunları tartışmalıyız. Ancak şehrin bunda suçu ne- Kaybeden Diyarbakırın bizzat kendisi oldu. Devletin silah bırakmasını kimse beklemesin. Bırakması gereken taraf PKKdır. Ben PKKya katılan çocuklarımın yaşamasını istiyorum. Eğer dağdakiler gelip karakolları basacaksa, sivilleri öldürecekse elbette devlet gereğini yapacaktır. Ancak ölümler üzerinden siyaset yapılmamalı. PKKya katılan çocuklara çağrıda bulunuyorum. Hepinizin bu topraklarda annesi ve babası var. Silahlarınızı bırakın geri dönün. Silahlar bırakıldığı sürece her şeyi konuşabiliriz ama silahlar olduğu sürece konuşamayız. PKK tek taraflı silah bırakmadığı sürece kan akmaya devam edecektir.
     PKKnın CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünü dağa kaçırdıklarını hatırlatan İçten, Kulp İlçe başkanımı ve Van Gürpınar ilçe başkanımızı kaçırdılar. Devamlı siyaset yapmak isteyenleri, kanaat önderlerini kısaca kendisi gibi düşünmeyenleri PKK kaçırıyor. Biz bütün hepsinin bırakılmasını talep ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER