AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Köse:

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Köse: -Hızlı ve kaliteli belediye hizmeti herkesin hakkı


SAMSUN (A.A) - AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Hızlı ve kaliteli belediye hizmeti herkesin hakkı dedi.
     Köse, parti binasında yaptığı toplantıda, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan Sorularla ve Cevaplarla Yeni Büyükşehir Yasası kitapçığını tanıttı.
     Köse, burada yaptığı açıklamada, yeni yasanın yerel yönetimlerin yerinden yönetim ilkesine uygun olarak yapılandırıldığını belirtti.
     Yasayla çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olan en yüksek verimlilikle, hızlı ve kaliteli hizmet bütünlüğü sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Köse, şunları söyledi:
     Bu yasa ile il genel meclis üyelikleri, özel idareler, beldeler ve köyler kaldırılmaktadır. Özel idarenin işleri Büyükşehir belediyelerine devredilmektedir. Beldeler ve köyler mahalleye dönüşmektedir. Köylerin mera ve orman hakları olduğu gibi korunmaktadır. Köylerde belediye vergi harçları, emlak vergisi, imar ve ruhsat harcı, katılım payları gibi bedeller 5 yıl süreyle alınmayacaktır. Belediyeler mahalleye dönüşen köylere 10 yıl süre ile gelirlerinin onda biri kadar altyapı yatırımı yapacaklardır. Bu yasa ile Büyükşehirlerin bütçe payları ciddi şekilde artmaktadır. Büyükşehirler için genel bütçedeki vergi payları yüzde 5ten yüzde 6ya çıkarılmaktadır. Hızlı ve kaliteli belediye hizmeti herkesin hakkı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Anıl Kuru
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER