AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik:

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Büyük bir umutla Burdurdaki jeotermal sahalarda sondaj vurulması Bakanımız Taner Yıldızdan tekrar istenmiştir. Bakanımızla bizzat görüşerek sondaj talebimizde ısrarcı olduğumuz söylenmi


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, jeotermal sahalara sondaj vurulması için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.
     Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıllarda birçok kez Burdurda jeotermal kaynakların değerlendirilmesi için kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığını hatırlattı.
     Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve MTA genel müdürleriyle görüşerek Burdurdaki jeotermal sahalarda inceleme taleplerinde bulunduğuna işaret eden Özçelik, şunları kaydetti:
     MTAdan mühendisler gelerek yerinde araştırmalarda bulunup raporlarını hazırlamışlardı. Jeotermal sondaj maliyetlerinin yüksekliği, bizleri başka alternatifleri değerlendirmeye yönlendirmişti. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız ve Bakan Yardımcısı Murat Mercan ile görüşmelerimiz oldu. MTA Genel Müdürü Mehmet Güzel ile tekrar konuşmamız sonucunda; Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstanlı bizzat Burdura iki hafta önce bir kez daha gelerek inceleme yaptı. Araştırmalar sonucunda raporlar hazırlama aşamasına gelmiş olup, salı günü MTA Genel Müdürlükte, İl Özel İdare Genel Sekreteri ile MTA Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları ile toplantı yapılmıştır.
     Özçelik, açıklamasında, AK Parti milletvekillerinin toplantıyla ilgili bilgileri aldıklarını belirterek, Büyük bir umutla Burdurdaki jeotermal sahalarda sondaj vurulması, Bakanımız Taner Yıldızdan tekrar istenmiştir. Bakanımızla bizzat görüşerek sondaj talebimizde ısrarcı olduğumuz söylenmiştir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER