AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Çiftçimize 43 milyon lira destek verdik


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, iktidarları döneminde tarım destekleri kapmasında çiftçilere 43 milyon lira destek verdiklerini bildirdi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, iktidara geldiklerinde kentte bin 404 çiftçinin 1,3 milyon lira kredi borcunu sildiklerini belirtti.
     Makine ve ekipman hibe yardımları kapsamında bin 556 adet tarım makine ve ekipmanı için toplam 2 milyon 922 bin lira hibe desteği sağladıklarını anlatan Tunç, şunları kaydetti:
     Tarıma dayalı ekonomik yatırım projeleri için 12 adet işletmeye 2 milyon, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında toplam 2,2 milyon, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kaynaklı tarımsal projelere 1,5 milyon, özel idare kaynaklı tarımsal projelere 421 bin lira kaynak aktardık. Bunların yanında suni tohumlama, doğrudan gelir, damızlık gebe düve, yem bitkileri, süt teşviki, fındık, sertifikalı tohum ve fidan, bal teşviki ve arıcılık, sağım ünitesi ve soğutma tankı, mazot ve gübre gibi desteklerimizle çiftçimizin üretimlerini arttırmalarını sağladık. İktidarımız döneminde tarım ve hayvancılık alanında ildeki çiftçilere toplam 43 milyon lira destek verdik. Tarımsal üretimi artırmak ve hayvancılığı geliştirmek için gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER