AK Parti Antalya Milletvekili Enç:

AK Parti Antalya Milletvekili Enç: -TBMMye baktığımızda 79 kadın milletvekilimiz var. Bunlardan 46sı AK Partiden. Bu da AK Partinin kadınlara ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, TBMMdeki 79 kadın milletvekilinden 46sının AK Parti mensubu olduğuna dikkati çekerek, Bu da AK Partinin kadınlara ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir dedi.
     Enç, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede kadın hakları konusunda en kapsamlı çalışmaların AK Parti hükümeti döneminde yapıldığını kaydetti. KEFEKin, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için TBMMde ilk defa AK Parti hükümeti döneminde kurulduğuna dikkati çeken Enç, KEFEK ile kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığının altını çizdi.
     Hükümetin kadınlara yönelik haksız uygulamaların sona erdirilmesine öncelik verdiğine işaret eden Gökçen Özdoğan Enç, açıklamasında, İnsanlar arasında her türlü ayrımcılığı reddeden AK Parti, hiçbir sosyal sınıf, din, mezhep ayrımı gözetmeksizin bütün kadınlarımızın toplumda daha etkin bir biçimde yer alabilmeleri için çalışmıştır ifadesini kullandı.
     Özellikle kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi ve eğitim hakkından mahrum bırakılan kız çocuklarının eğitime kazandırılması yönünde önemli adımlar atıldığını belirten Enç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     TBMMde çıkarılan yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli adımlar atıldı. Gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta kadınlar etkin olmaya başlamıştır. TBMMye baktığımızda 79 kadın milletvekilimiz var. Bunlardan 46sı AK Partiden. Bu da AK Partinin kadınlara ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Nüfusun yüzde 50sini oluşturan kadınlarımızı, siyasette, iş hayatında ve sosyal hayatta daha çok yer almaya davet ediyorum. AK Parti mensubu ve bir kadın milletvekili olarak, kadınlara yönelik şiddete, ayrımcılığa ve her türlü istismara şiddetle karşıyım.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Enç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER