AK Parti Antalya Milletvekili Badak:

AK Parti Antalya Milletvekili Badak: -World EXPO, ülke kalkınması yönünde kalıcı ve çok yönlü etkileri olan toplumsal bir projedir. Kişisel siyasete malzeme yapılmamalıdır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, EXPO 2016 Antalya Kanunu Tasarısına ilişkin kendisine yönelik eleştirilere tepki göstererek, World EXPO, ülke kalkınması yönünde kalıcı ve çok yönlü etkileri olan toplumsal bir projedir. Kişisel siyasete malzeme yapılmamalıdır dedi.
     Badak, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde muhalefete mensup bazı siyasetçilerin EXPO Kanun Tasarısı nedeniyle kendisine yönelik iftira ve saldırılarda bulunduğunu iddia etti.
     Özellikle bir sivil toplum kuruluşu yöneticisine şahsi husumeti olduğu, bu nedenle bu yöneticinin yönetim kurulunda olmasını engellediği yönündeki iddialarda bulunulduğunu belirten Sadık Badak, açıklamasında, İftiralar gerçeklikten uzak, ancak hayalci, art niyetli ve düzgün çalışmayan zihinlerin uydurabileceği düşüncelerdir. Antalya Milletvekili Sadık Badakın bugüne kadar kimseyle kişisel bir husumeti olmamıştır dedi.
     Dünya EXPO Projesi için vatandaşlık bilinci ve sorumluluğuyla 20 yıldır şahıs, kurum, kuruluş ve siyasi görüş ayrımı yapmadan proje odaklı çaba sarf ettiğine dikkati çeken Badak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Çabalarımız Antalyayı dünya kenti haline getirmeye, teklif ve önerilerimiz projenin ekonomik, etkin, verimli ve başarılı olmasına dönüktür. EXPO anlayışının en doğal haliyle halka yayılmasıdır. Bu uğurda World EXPO herkes için amaç değil araçtır. Antalya ve Türkiyenin çıkarları ön plana alınarak çalışmalar özveriyle devam ettirilmiş, sonuçta başarıya elbirliği ile ulaşılmıştır. Ancak bunu henüz fark edemeyen bazı arkadaşlarımızın EXPOyu siyasi amaçları için beyhude kullanma çabaları, vatandaşımızın gözünden kaçmamaktadır. EXPO alındıktan sonra, muhalefet partilerimiz tarafından Benim adamım yönetime girsin, gibi şahsi hedeflerle Antalya EXPO yapay gündemini oluşturmaya çalışmaları manidardır. Bizler siyasi ayrım yapmadan daima projenin başarısını ve Antalya çıkarlarını ön plana aldık. Bundan sonra da projenin başarısını ve Antalyanın çıkarlarını esas almaya devam edeceğiz.
     Badak, komisyon görüşmelerinde Antalyanın yönetim kurulunun dışında bırakılmadığını, EXPOnun tüm Antalya tabanına yayılması için kamu kaynaklarının en ekonomik, etkin ve verimli şekilde kullanılmasının sağlandığını bildirdi.
     EXPO yönetiminde Antalya kuruluşlarının sayısının artırıldığına da değinen Badak, 19 ilçe belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyinin de yeni oluşturulan EXPO Konseyine dahil edildiğini kaydetti. Böylece EXPO Antalya Ajansının daha geniş katılımlı ve Antalyayı kucaklayan bir yapıya kavuştuğuna işaret eden Sadık Badak, açıklamasında, Muhalefetin Antalyayı yok sayan, bilinçsizce verilen önergeleri de komisyon arşivinde bulunmaktadır dedi.
     Badak, açıklamasına şöyle devam etti:
     Muhalefetin engellemesi sebebiyle EXPO 2016 Antalya Kanunu, ancak Eylül ayında görüşülebilecektir. Kanun taslağının Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmiş olması ve yönetmelikler için 6 aya kadar süre bulunduğundan çalışmalarda herhangi bir gecikme yaşanması önlenmiş, böylece muhalefet geciktirme amacına ulaşamamış olacaktır. World EXPO, ülke kalkınması yönünde kalıcı ve çok yönlü etkileri olan toplumsal bir projedir. Kişisel siyasete malzeme yapılmamalıdır.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Badak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER