AK Parti Antalya Milletvekili Badak:

AK Parti Antalya Milletvekili Badak: -EXPO, 26 Kasım 2011 tarihinden itibaren artık bir devlet projesi haline geldi. Şimdi Antalyalılar olarak 2016dan sonra ne yaparız- bunları düşünmemiz lazım


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, EXPOnun 26 Kasım 2011 tarihinden itibaren bir devlet projesi haline geldiğini belirterek, Şimdi Antalyalılar olarak 2016dan sonra ne yaparız- bunları düşünmemiz lazım dedi.
     Milletvekili Badak, Konyaaltı Kültür Eğitim Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini (KONDER) ziyaret etti. Dernek üyelerine 2016 yılında Antalyada yapılacak Botanik EXPOsu ile ilgili çalışmaları anlatan Badak, EXPOnun dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edildiğine dikkati çekti.
     Bir şehrin World EXPO fuarını düzenleyebilmesi için, o şehirde yaşayanların mutlaka o olguyu içlerine sindirmiş olmaları gerektiğini vurgulayan Badak, O şehrin bunu fikren, kalben ve davranışlarıyla desteklemesi ve kabullenmesi lazım. Tecrübeme göre bir şehrin böyle büyük bir organizasyonu öğrenebilmesi en az 10 yıl alıyor diye konuştu.
     Hem bireysel hem kurumsal açıdan herkesin elinden geleni yaptığına dikkati çeken Badak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     EXPO, 26 Kasım 2011 tarihinden itibaren artık bir devlet projesi haline geldi. Şimdi Antalyalılar olarak 2016dan sonra ne yaparız- bunları düşünmemiz lazım. Şimdi de bunun üzerinde çalışıyorum. 2023-2030 yıllarında iki defa daha aynı alanda aynı katılımcılarla temayı biraz değiştirerek, iki World EXPO daha yapabilir miyiz bunun görüşmeleri devam ediyor. Ufak pürüzler var ama bu alınamaz görülmüyor. Eğer bunu başarabilirsek, 2015-2035 yılları arasında 20 yıl daha Antalyanın çıtasını yüksekte tutabiliriz. Dünyada da hep gündemde oluruz.
     Badak, EXPO sürecinde en çok, ulaşım, haberleşme, yeme içme sektörlerindeki esnafın büyük fayda sağlayacağına dikkati çekti. Esnafın da EXPOya hazırlanmasının önemine değinen Sadık Badak, esnaf odaları ve kooperatiflere EXPO masası kurmalarını önerdi. EXPOya hazırlanma bilincindeki esnafa önemli görevler düştüğünü belirten Badak, El birliği ile Antalya, 2016 EXPOyu başarıyla yaparsa, Türkiyede örnek olacağız dedi.
     KONDER Başkanı Durali Kolpak da Antalyanın EXPOya ev sahipliği yapacak olmasından heyecan duyduklarını ve gururlandıklarını dile getirdi. Organizasyonun Antalyanın dünyaya farklı bir açıdan tanıtılmasını sağlayacağına işaret eden Kolpak, şöyle konuştu:
     EXPOlar ekonomik ve sosyal yaşama kattığı ivmenin yanı sıra kent kimliğine de hafızalardan silinmeyecek bir itibar kazandırıyor. Antalyanın da böylesine büyük bir organizasyondan hak ettiği ölçüde faydalanması, hepimizin en büyük isteğidir. EXPO, tarım, ticaret ve turizm sektöründe de yeni bir vizyon demektir. Tarım, ticaret ve turizmde Antalyanın vizyonunun değişeceğine, bir dünya markası olacağına inanıyoruz. Antalyada herkesin kendini bu konuda yenilemesi ve geliştirmesi gereklidir.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Badak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER