AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün,

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, mermer sanayicileriyle iftarda buluştu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, mermer sanayicilerinin en önemli sorunlarından olan işçi bulunamamasıyla ilgili olarak işçilerin eğitilmesine yönelik proje üreten işletmelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin ve asgari ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını bildirdi.
     Ürün, İscehisar Mermerciler ve İş Adamları Derneği tarafından bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, mermer sanayicilerinin temel sorunlarından olan nitelikli insan gücü ihtiyacının giderilmesi için İŞKUR tarafından uygulanacak projeyle vasıfsız işçilerin eğitimine dair proje üreten işletmelerin, işçilere eğitim verdikleri 6 ay boyunca tüm SGK ödemelerinin ve asgari ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
     Afyonkarahisarda işsizlik oranının yüzde 4 olduğunu ifade eden Ürün, şunları kaydetti:
     Mermerci kardeşlerimizin sorunlarını yakinen biliyoruz. En önemli sorunların başında akaryakıt ve akaryakıttaki yüksek vergiler. Onun dışında arkadaşlarımız KDVden şikayet ediyorlar. İstihdamla ilgili yeterli sorunlarımız var. Yeterli işçi, nitelikli işçi bulunamıyor. Hatta bir iş adamımız nitelikli işçi şart değil, gelsinler onlara işi öğretiriz gibi bir şey söyledi. Niteliksizini bile bulmada zorlanıyoruz dedi. İŞKUR verilerine göre Afyonkarahisarda işsizlik oranı yüzde 4 görünüyor ki, bu Türkiye ortalamasının yarısında tekabül ediyor. Normalde Afyonkarahisarda çok ciddi bir işsizlik yok. İŞKURun yeni bir uygulaması var. Buna göre 5ten fazla işçi çalıştıran işletmeler eğitim müessesi olabiliyor. İşsiz gençlere burada eğitim verilebiliyor. Daha önceden bu uygulamada eğitim alan kişilerin SGK primleri eğitim aldıkları süre içerisine İŞKUR tarafından ödeniyordu. Bu yeni uygulamada eğitim alanların eğitim aldıkları süre içerisinde hem SGK primi hem de asgari ücreti İŞKUR tarafından ödenecek. Yani iş yerlerinizde bu tip eğitim projeleri yapabilirsiniz. İşçinin tüm giderlerini yani sigorta ve asgari ücretini İŞKUR ödeyecek.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER