AK Parti Adana Milletvekili Erdinç:

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç: Başbakanımızın müjdelediği hızlı tren hayata geçiyor


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 4 Haziran 2011de Adanaya hızlı tren projesinin müjdesini verdiğini hatırlatarak, Başbakanımızın müjdelediği hızlı tren hayata geçiyor ifadesini kullandı.
     Erdinç, yazılı açıklamasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Konya, Karaman, Ereğli, Adana, Mersin ve Gaziantep arası hızlı tren projesinin 2013 yılı yatırım programına aldığını bildirdi.
     Erdinç, hızlı tren projesinin detaylarını ve gelinen aşamanın son halini TCDD Genel Müdürü Süleyman Karamandan öğrendiğini belirterek, Adana ve çevresi liman bölgesi olması sebebi ile bu bölgede yük taşımacılığı büyük önem taşıyor şeklinde açıklama yaptı.
     Erdinç, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
     Konya-Karaman hızlı tren hattının ihalesini yapıldı, Karaman - Ulukışla hızlı tren hattının projesini tamamlandı yakında ihaleye çıkak. Ulukışla - Adana hızlı tren hattının proje çalışmalarına başlandı, etütleri yapılıyor. Adana-Mersin arası hızlı tren hattının ihalesini yaptık. 4 hat olarak yapılacak olan Adana - Mersin hattı için 2013 yılı içerisinde çalışmalara başlayacağız. Adana - Gaziantep hızlı tren hattının ise bir kısmının ihalesini yaptık, kalan kısmının projesi hazırlandı ve yakında ihaleye çıkartacağız. Başbakanımızın müjdelediği hızlı tren hayata geçiyor. Bu konuda hassasiyet gösteren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza ve TCDD Genel Müdürüne tüm Adanalılar adına teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Erdinç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER