AK Parti, Çanakkalede sokak iftarları düzenleyecek

AK Parti, Çanakkalede sokak iftarları düzenleyecek


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale teşkilatı, Ramazan ayı boyunca sokak iftarları düzenleyecek.
     AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, yaptığı basın açıklamasında, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerife sayılı günler kaldığını, Türkiyenin her köşesinde olduğu gibi Çanakkalede de sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlayan Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Bu ayda hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma gibi sosyal duyarlılıkların ön plana çıktığını, zengin fakir demeden tüm vatandaşların aynı sofrada buluştuğunu, iftar sofralarının gönül sofralarına dönüştüğünü dile getiren Öncü, Çanakkale AK Parti teşkilatı olarak, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile birlikte Ramazan etkinlikleri çerçevesinde bir dizi organizasyona imza attıklarını belirtti.
     Öncü, bu kapsamda, 24 Temmuzda Pazar Pazarında, 25 Temmuzda Esenler Mahallesinde, 26 Temmuzda Kepez beldesinde, 27 Temmuzda ise Cumhuriyet Meydanında sokak iftarları vereceklerini belirterek, Mahallelerimizdeki iftar yemeklerimize Esenler, Sarıyer, Sancaktepe, Adalar, Ümraniye, Ataşehir, Zeytinburnu ve Beşiktaş teşkilatlarımızla birçok İstanbul milletvekili misafir olarak katılacak. 27 Temmuz Cuma günü Cumhuriyet Meydanında planladığımız iftarımıza programında bir değişiklik olmazsa Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağışın katılmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında ise 22 Temmuzda 97 yıl önce Ramazanı yaşayan, sahur ve iftar yapamadan oruç tutan, birçoğu da oruçlu olarak şehit olan ataların huzurunda, o günlerin unutulmadığını göstermek ve unutturmamak için 1915te yapılan yemeğin aynısı olan bulgur pilavı ve üzüm hoşafının ikram edileceği 10 bin kişilik şehitlik iftarı düzenleyeceklerini kaydeden Öncü, bu iftara Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın davet edildiğini ifade etti.
     Öncü, geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, mahallelerde halkla birlikte iftar açacaklarını dile getirip, Bu bizi çok mutlu ediyor. Bu mutluluğu paylaşmak üzere tüm halkımızı iftar yemeklerimize ve etkinliklerimize davet ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber AK Parti, Çanakkalede sokak iftarları düzenleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER