AK Partinin Halk Günü uygulaması

AK Partinin Halk Günü uygulaması -AK Parti Milletvekili Koca: Sivil vatandaşlarımızda artık, Terör ile Mücadele Kanunu kapsamına alınarak bugüne kadar yaşadıkları mağduriyetler giderildi


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, şehit yakınları ve gazilere yeni imkanlar sağlayan yasal düzenlemelerin yapıldığını belirterek, Sivil vatandaşlarımızda artık, Terör ile Mücadele Kanunu kapsamına alınarak bugüne kadar yaşadıkları mağduriyetler giderildi dedi.
     Koca, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Halk Günü etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMMnin tatile girmeden şehit yakınları, gazilere ve terörden mağdur olan sivil vatandaşların yaralarını sarma imkanı sağlayacak bazı yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.
     Bu yapılan yasal düzenlemelerin mecliste grubu bulunan tüm partilerin desteklemesi sonucunda genel kurulda kabul edildiğini ifade eden Koca, şöyle konuştu:
     Yapılan düzenlemeyle şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkı 1den 2ye yükseltildi, eş, çocuk ve kardeşin yanında bu haktan anne, babalarında istifade etmesi sağlandı. Bundan sonra şehit anne ve babasına ödenen maaşta artık muhtaçlık, malullük şartı aranmayacak. Yine yapılan düzenlemeyle emsal maaş uygulamasına geçilerek eşitsizlikler ortadan kaldırıldı ve maaşlarda 275 liraya kadar bir artış sağlandı. Şehit veya gazi olan er ve erbaşın da kendilerine, yakınlarına bağlanan aylıklarda eğitim durumu şartı bu düzenlemelerle kaldırıldı. Bu maaşların hesaplanmasında pozitif ayrımcılık yapılarak 320 liraya varan artış sağlandı. Terörle mücadele nedeniyle sakat kalan veya hayatını kaybeden kamu görevlilerimizde, sivil vatandaşlarımızda artık, Terör ile Mücadele Kanunu kapsamına alınarak bugüne kadar yaşadıkları mağduriyetler giderildi.
     Koca, yapılan düzenlemelerle şehit yakınları ve gazilere gayrimenkul hibelerinin yüzde 100 vergi muafiyeti kapsamına alındığını anlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bunun yanında toplu konut kanunu kapsamına harp malullerimizin tamamı dahil edildi. Toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilmeleri için kanundaki eksiklikler giderildi. Başkalarının bakımı olmadan yaşayamayacak kadar ağır malul olan gazilerimiz için evde bakım hizmet desteği asgari ücretin 2 katına çıkarıldı. Ayrıca bu destekten terör mağduru köy korucuları ve sivil vatandaşlarımızın da istifade etmesine imkan sağlandı. Geçmişte çıkartılan borçlar düzenlenerek, tedavi süresince ihtiyaç olan her türlü ortez ve protez imkanı ücretsiz sağlandı. Gazilerimiz için malullük derecesini tekrar belirleme imkanı sağlanarak, zaman içinde meydana gelen değişikliklerden dolayı oluşan mahrumiyetler giderildi. Terörle mücadele kapsamından faydalanmış ama maaş alamayacak seviyede malul olan gazilerimize, kamuda çalışma imkanı sağlandı. Bütün bu düzenlemeler halkımızın ihtiyaç gördüğü fakat bir türlü gerçekleşmemiş düzenlemelerdi. Meclisimiz tatile girmeden AK Parti sayesinde gündeme alınan ve bugüne kadar yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldıran bu düzenlemelerin ülkemiz, milletimiz, aziz şehitlerimizin yakınları ve fedakar gazilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
    
     -Yeni yapılacak stadyum yeri-
    
     Bir gazetecinin, Eskişehire yeni yapılacak stadyum yeri konusunda eleştiriler var sorusu üzerine Koca, şunları söyledi:
     Bu muhalefetin her zamanki gibi tavrı, yapılacak her hizmete karşılık daha hiç bir şey olmadan olabilecek durumlara karşı söylemleri. Ben üzülüyorum, Eskişehire gelecek ya da gelmiş olan hizmetlere destek olmak gerektiğine inanıyorum. Stadyumdan şehir merkezine ulaşım nasıl olacakmış deniliyor. Muttalipten nasıl olacaktı- Sazovadan şehir merkezine ulaşım 6 noktadan hem de kesintisiz olacak, yürüme mesafesine bir çok nokta var. Gerçekçi olup bilimsel konuşmak lazım, yapılacak olan hizmetlere karşılık böyle çamur atma siyaseti son bulmalı, vatandaşımız zaten yapılan ve yapılacak olan hizmetleri görüyor, ona göre de takdirini kullanıyor.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Partinin Halk Günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER