AK Partide Halk Günü uygulaması

AK Partide Halk Günü uygulaması -AK Parti Eskişehir Milletvekili Can: Kampüs okul projesinin Ihlamurkent Mahallesinde çalışmaları başladı ve İnşallah 2014 yılında tamamlanıp uygulamaya geçecek


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehirdeki Kampüs Okul Projesinin Ihlamurkent Mahallesinde çalışmalarının başladığını ve projenin 2014 yılında tamamlanıp uygulamaya geçeceğini söyledi.
     Can, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Halk Günü uygulaması öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tepebaşı İlçe Danışma Meclisi Toplantısında Kızılinler Projesinde yönelik yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını kaydetti.
     Daha önceki konuşmasında Kızılinler Projesinde Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin projelerini, imar planlarını yapıp sonra da özel sektörün buraya davet edileceği konusunda bir açıklama yaptığını anlatan Can, Ben her iki belediyemizin projelerinin güzel olduğunu ancak Odunpazarı Belediyesinin projesini sağlık olarak daha uygun olduğunu söyledim. Ancak yanlış bir şekilde anlaşıldı. Bunu düzeltmek istiyorum. Burada asla kötü niyette değiliz dedi.
    
     -Kampüs Okul Projesi çalışmaları başladı-
    
     Can, Eskişehirin Kampüs Okul Projesinin gerçekleşeceği Türkiyenin 7-8 ilinde birisi olduğunu belirtti.
     Buradaki amacın derslikteki açığın kapatılması ve sınıflarda daha az öğrencinin öğrenim görmesi olduğunu ifade eden Can, şöyle devam etti:
     Burada sadece liselerden oluşan bir kampüs olacak. Orada her öğrencinin rahatça spor salonlarından faydalanabileceği, yüzme havuzu ve yemekhanesinin olduğu hatta yatılı öğrencilerin kalabileceği yatakhaneleri olacak. Ben inanıyorum ki öğrenciler okuldan çıkmak istemeyecek. Kampüs Okul Projesinin Ihlamurkent Mahallesinde çalışmaları başladı ve inşallah 2014 yılında bunlar tamamlanıp uygulamaya geçecek.
     Can, DSİnin kuyularıyla ilgili CHP milletvekilleri tarafından bir takım yanlış anlatımlar olduğunu öne sürerek, şunları vurguladı:
     6111 sayılı kanun, yeraltı sularının kontrol altında tutulması amacıyla çıkan bir kanun. Bu şekilde yeraltı sularının kullanımı tespit edeceğiz. Çünkü çiftçiler tarafından, sanayi tarafından ne kadar suyun kullanıldığı belli değil. Bu kanunla yeraltı sularının hem etkin, hem verimli, hem de tasarruflu kullanımını sağlayacağız. Amacımız bu. Kesinlikle çiftçimizden ücret alınması amacıyla yapılan bir kanun değil. Amacımız değerli bir kaynak olan yeraltı sularını gelecek nesillere de aktarmak.
     Toplantı sonrası Can, gazetecilere yeni yıl hediyesi verdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AK Partide Halk Günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER