AK Partide Halk Günü uygulaması

AK Partide Halk Günü uygulaması -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: Eleştiri yapılabilmesi için önce sonucun görülmesi gerekir


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, muhalefetin okullarda kıyafet serbestliği getirilmesine yönelik eleştirilerine ilişkin Eleştiri yapılabilmesi için önce sonucun görülmesi gerekir dedi.
     Koca, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Halk Günü uygulaması öncesi gazetecilere, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hakkında bilgi verdi.
     Hazırlanan bütçelerin ülkenin geleceğinin tanzimi açısından son derece önemli olduğunu anlatan Koca, şöyle konuştu:
     2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde en bu-yu-k payı yine eğitime ayırıyoruz. 2013 yılında eğitime ayırdığımız kaynağı 2012 yılına göre yüzde 20,7 oranında artırarak 68,1 milyar liraya çıkarıyoruz. Bu rakam, toplam bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 17sine tekabül etmektedir. 2013 bütçesinde en büyük ikinci pay sağlığa ayrıldı. Bunun anlamı AK Parti hükümeti döneminde sağlık alanında sağlanan yenilikler sayesinde yüzde 76ya yükselen memnuniyet oranı inşallah yeni yatırımlar ile dahada yukarılara çıkacaktır. Yapılan duble yollar, yeni döşenen demiryolları ve her kesimin kullanımına açılan havayolları gibi ulaşımda sağlanan ilerleme durmasın, artarak devam etsin diye 2013 yılında da hizmet bütçesinden diğer önemli pay ulaşıma ayrıldı. 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamındaki kurumların yatırım ödeneklerini 2012 başlangıç ödeneğine göre yaklaşık yüzde 20 artırıyoruz. Böylece yatırımlar artarak devam edecek. Sonuç olarak ülkemiz kamu ve özel sektör yatırımları ile büyümeye, insanına is- ve as- üretmeye devam edecektir.
     Bir gazetecinin muhalefetin okullarda kıyafet serbestliği getirilmesine yönelik eleştirileri anımsatması üzerine Koca, şunları kaydetti:
     Türkiyede atılan bütün adımları muhalefet eleştirir. Hatta haha sonucunu görmeden, neler olacağını ölçmeden, biçmeden eleştirir. İşte kör muhalefet dediğimiz de bu. Onlar daha önce çevre yolunu, stadyum yerini, 2013 Eskişehir Türk Dünyası Ajansının yapılanmasını da eleştirdiler. Hala tutarlı olmayan buna benzer eleştirilerini sürdürüyorlar. Eleştiri yapılabilmesi için önce sonucun görülmesi gerekir.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Partide Halk Günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER