AK Bitlis Milletvekili Demiröz:

AK Bitlis Milletvekili Demiröz: -5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanunda, süre uzatılacak


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanunda, sürenin uzatılacağını belirtti.
     Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hafta sonu Mardin programına katıldığını ve yoğun tempoda geçen programa, 5084 sayılı yasada yapılacak olan değişikliğin damgasını vurduğunu kaydetti.
     5084 sayılı Teşvik Yasasının 2004 yılında yürürlüğe girdiğini, ancak 2012 yılının sonunda da uygulama süresinin bittiğini hatırlatan Demiröz, şunları ifade etti:
     Yasa, işverenin vergi ve prim yükünü azaltıyor. Ayrıca enerji desteği sağlıyor. Böylece kayıtlı istihdama ve dolayısıyla ekonomiye katkı sunuyordu. Kanunun uygulama süresinin sona ermesiyle teşvikten yoksun kalan yatırımcı, bölgede yatırımların kesintiye uğramaması için kanunda değişiklik yapılması hususunda yoğun talepte bulundu. 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanunda, süre uzatılacak. Başbakanımız Mardindeki programı esnasında, bu sürelerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili açıklamayı yaparak bölge yatırımcısına müjde verdi. Buna göre 3. bölgede 3 yıl, 4. bölgede 4 yıl, 5. bölgede 5 yıl, 6. bölgede yatırım yapanlar 6 yıl süre uzatılmasından faydalanacak.
     Bununla ilgili düzenlemenin önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda görüşülmesinin planlandığını bildiren Demiröz, az gelişmiş iller için önem arz eden bu kanuna göre, özellikle 5 ve 6. bölgelere pozitif ayrımcılık yapılmış olacağını ifade etti.
     Demiröz, Yeni Teşvik Yasasında Bitlisin 6. bölgede yer aldığına değinerek, Bu tüm bölge yatırımcısına hayırlı olsun. 2011 yılında bölgemizde yaşanan deprem nedeniyle Van ve Bitlis için KOSGEBten kredi desteği sağlanmıştı. Esnafın rahatlayabilmesi için kredilerin geri ödeme taksitlerinin 1 yıl ertelenmesini bakanlarımıza ilettik. Yaptığımız teklife olumlu bakılıyor. Konunun takipçisi olacağız. Bu müjdeyi de esnafımıza vermek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Bitlis Milletvekili Demiröz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER