Ailelere karne uyarısı

Ailelere karne uyarısı -Adıyaman üniversitesi Öğretim Üyesi Yerlikaya: -Karne değerlendirilirken çocuğa kesinlikle ceza verilmemeli


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yerlikaya, karne değerlendirilirken çocuğa kesinlikle ceza verilmemesi gerektiğini söyledi.
     Yerlikaya, yaptığı açıklamada, her yıl karne döneminde yinelenen birtakım olumsuz durumların yaşanmaması için hem velilerin hem de öğrencilerin karne değerlendirme konusunda olumlu bir tutuma sahip olması gerektiğini belirtti.
     Velilere karne konusunda uyarılarda bulunan Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Değerli veliler, çocuğunuzun karnesi üzerinde başta siz ve öğretmenleri olmak üzere pek çok kişi ya da durumun katkısı vardır. Öncelikle kabul edici olmalısınız. Unutmayınız ki marifet iltifata tabidir. İltifat ediniz ki marifetli olsun. Her çocuğun iltifata değer bir yönü mutlaka vardır, çocuğunuzun bu yönünü bulmak ve vurgulamak da sizin marifetiniz olmalıdır. Karne değerlendirilirken çocuğa kesinlikle ceza verilmemeli ve çocuk başkalarıyla kıyaslanmamalıdır. Her öğrencinin biricik ve kendine özgü olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bireysel farklılıklarına saygı duyulmalıdır.
     Yerlikaya, öğrencilere de seslenerek, Yorucu bir dönemi geride bıraktınız. Çabalarınız istediğiniz sonuç için yeterli olmasa da öncelikle kendinizi kutlayın. Unutmayınız ki karnenizdeki notlar, kişiliğine verilen puanlar değildir. Sadece belli derslerdeki belli konulara ilişkin değerlendirmelerdir diye konuştu.
     Yerlikaya, hiçbir karnenin öğrencilerin son şansı olmadığını dile getirerek, Hiçbir karne sizin kadar önemli değildir değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ailelere karne uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER