Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden AAya ziyaret


MERSİN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, ailelerin eğitilmesiyle, çocukların daha kolay topluma kazandırılacağına inandıklarını bildirdi.
     Bulut, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı ile AA Mersin bürosunu ziyaret etti.
     Kentte yürüttükleri faaliyetleri anlatan Bulut, uzun yıllardır özellikle yoğun göç alan mahallelerdeki çocukların, dezavantajlarını avantaja çevirebilmek amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü hatırlattı.
     Bu kapsamda çocukların gelişimine yönelik önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Bulut, Bundan sonra çocukların öğrendiklerini kalıcı hale getirebilmek için ailelerin eğitimine de ağırlık vermeye başladık dedi.
     Ailelerin eğitilmesiyle, çocukların daha kolay topluma kazandırılacağına inandıklarını dile getiren Bulut, şunları kaydetti:
     Şu an kentimizdeki Toplum Merkezlerinde ailelere ve özellikle kadınlara yönelik çok önemli program düzenliyoruz. Fitness programlarından kendilerini ifade edebilme eğitimine, dikiş nakış kurslarından vatandaşlık bilgilerine kadar çok farklı programlarımız var. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar sayesinde, çocuklarımızla devletimiz barışık hale getirildi. Bundan sonra da çocuklarımız aracılığıyla ailelere ulaşıyoruz. Bu çalışmaların kısa ve uzun vadede çok önemli geri dönüşlerinin görüleceğine inanıyoruz.
     Bulut, ayrıca yoğun göç alan mahallelerdeki çocuklar için SBS kursu düzenlediklerini bildirerek, yapılan çalışmalar sayesinde eğitimdeki kalitenin de gözle görülür şekilde arttığını gözlemlediklerini kaydetti.
     AA çalışanlarından kurumun faaliyetleri hakkında da bilgi alan Bulut, yürütülen çalışmalara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.
    
     Haber: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER