Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Bugün bir altını alkışlıyoruz. Birçok altınlar almalıyız. Bizim hiçbir eksiğimiz yok. Altyapımızı güçlü tutacağız. Biz altın bir nesil yetiştirmek istiyoruz (Fotoğraflı-Görüntül


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Servet Tazegülün olimpiyatlarda aldığı altın madalyanın alkışlandığını belirterek, Bugün bir altını alkışlıyoruz. Birçok altınlar almalıyız. Bizim hiçbir eksiğimiz yok. Altyapımızı güçlü tutacağız. Biz altın bir nesil yetiştirmek istiyoruz dedi.
     Gaziantep Amatör Spor Kulüplerinin kupa ve malzeme dağıtım törenine katılan Bakan Şahin, 2012 Londra Olimpiyatlarında elde edilen başarıların akşamdan sabaha olmadığını vurguladı. Başarının çok büyük bir mücadele, altyapı, inanç ve gayret istediğine dikkati çeken Şahin, şunları söyledi:
     Bugün bir altını alkışlıyoruz. Birçok altınlar almalıyız. Bizim hiçbir eksiğimiz yok. Altyapımızı güçlü tutacağız. Biz altın bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Allahın izniyle yüksek ahlak, ileri teknoloji... Her türlü imkanı kullanacağız. Atalarımıza yakışır bir şekilde kendimizi yetiştireceğiz. Dünyaya egemen olmanın yolu da buralardan geçiyor. Artık bu işler topla tüfekle olmuyor.
     Bakan Şahin, gençlerin dün, bugün ve yarınları olduğunu belirterek, Bizim beşeri sermayemiz, en büyük gücümüz sizlersiniz diye konuştu.
     Gençliği her alanda aktifleştirmeyi boyunlarının borcu olarak gördüklerini, akademik, spor, mesleki ve kültürel alanda gençlere eşitliği sağlamanın ve onların önündeki engelleri açmanın sosyal devlet ve belediye olarak en büyük görevlerinden biri olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Bunların hepsini bir araya getirmeden zaferle sonuçlandırmak çok zor. Artık dünyada büyük bir rekabet var. Gaziantepte kendi aranızda yarışmıyorsunuz, siz artık İstanbul ve Ankarayla da yarışmıyorsunuz. Siz artık Amerika ile Çin ile yarışan gençlersiniz. Biz çocukken, konu komşu, ailelerimiz eğer bir çocuk çalışkansa sporla boş zaman geçirtmek istemezdik. Onu (spor) çocuğu engelleyen bir şey olarak görürdük. Ama artık geldiğimiz çağda sporun diğer başarıyı da olumlu etkilediğini, planla bir şekilde yapılabildiği zaman iyi sporcunun iyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir mimar, iyi bir öğretmen olmasına engel olmadığını görüyoruz.
     Bakan Şahin, bireysel yetiştirildiklerini ve ellerine bir bebek verildiğinde onu büyüttüklerini aktararak, Ama kapının önünde takım oluşturur futbol oynardık, paylaşmayı da oradan öğrendik dedi.
     Sporun da yemek ve su gibi bir ihtiyaç olarak görülmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, sağlık için ya da rejim için değil, kalp sağlığı ve ruh sağlığı için de yapılması gerektiğini, 74 milyonun spor yapmasını önemsediklerini vurguladı.
     Bakan Şahin, konuşmasının ardından başarılı spor kulüplerine kupalarını verdi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER