Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Melek Karaslanın olayını duyduğumda çok etkilendim ve gece uyuyamadım. Bakanlık olarak davaya sözlü ve yazılı müdahil olduk


AĞRI (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Melek Karaslanın olayını duyduğumda çok etkilendim ve gece uyuyamadım. Bakanlık olarak davaya sözlü ve yazılı müdahil olduk. Gerekli inceleme ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz dedi.
     Bazı temaslarda bulunmak üzere Ağrıya gelen Şahin, ziyaret ettiği Vali Ali Yerlikayadan kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Bakan Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir haftadır bölgede olduğunu, Siirt ve Şırnakta çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
     Ramazan ayında da bölgede olacaklarını ifade eden Şahin, Çünkü ben bu bölgenin bir evladıyım. Seçildiğimde tek kadın milletvekiliydim. Şu an artık bölgemizde kadın milletvekilleri var ve kabinenin ilk kadın bakanıyım. Ağrı benim şehrim, ben öyle yaklaşıyorum. İftarlarımızı yapıp sahura kadar programlarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik kalkınmayla beraber sosyal politikaları güçlendirmezseniz yaşam kalitenizi yükseltemezsiniz dedi.
     Bakan Şahin, halkla beraber, özellikle bölge halkına pozitif ayrımcılık yapıp, ülkenin kaynaklarının insanlara ulaştırılması için bakanlığının yeniden yapılandırıldığını belirterek, Biz yola çıkarken kimsesizlerin kimi olma, sessizlerin sesi olma irademiz, kuruluş felsefemiz. Bu bakanlık yoksullukla mücadele etme durumunda, yetimin, yoksulun, kimsesizin, yaşlının yanında olmak durumunda. Yaşamın önündeki engelleri kaldırmak zorunda diye konuştu.
     Şahin, eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla 26 Temmuzda, Ankarada tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaslanın ailesiyle Valilik Toplantı Salonunda bir araya geleceklerini belirterek, Melek Karaslanın olayını duyduğumda çok etkilendim ve gece uyuyamadım. Bakanlık olarak davaya sözlü ve yazılı müdahil olduk. Gerekli inceleme ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz dedi.
     Vali Yerlikaya, ziyaret anısına Bakan Şahine yöresel kilim armağan etti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman-Emrah Kocabey / Emine Konuk
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER