Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantepte -Bakan Fatma Şahin: Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz -Artık bilgi ve teknoloji çağında topla tüfe


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz dedi.
     Şahin, Gaziantep Ticaret Odasınca (GTO) yaptırılan Anadolu Ticaret Meslek Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, rekabetin öne çıktığı, yatırımın ve ticaretin güçlendiği, rekabetin yönetilmesi için de insanın öne çıktığı yeni bir dünya düzeninde olduğunu belirtti.
     Zamanın ruhunu yakalamak, değişimi yönetmek zorundayız diyen Bakan Şahin, şöyle konuştu:
     Nasıl bir dünya düzenine gidiyoruz ve bu dünya düzeninde ülkemizi nereye odaklayacağız- İstikametimizi nereye koyacağız, yolumuzu nasıl belirleyeceğiz diye baktığımız zaman rekabetin öne çıktığı, kabiliyetin öne çıktığı, inovasyonun öne çıktığı, yatırımın, kalkınmanın, ticaretin güçlendiği ve rekabetin yönetilmesi için de insanın öne çıktığı yeni bir dünya düzenindeyiz. Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz.
     Bakan Şahin, insan yetiştirmek ve bu cevherden millete faydalı evlatlar yetiştirmenin en büyük görevleri olduğunu vurgulayarak, İşte o yüzden eğitim olmazsa olmazımız. Cehaletle savaş en büyük savaşımız. Artık bilgi ve teknoloji çağında topla tüfekle savaş bitti, bilgi ve teknolojiyle ve bu çocukları geleceğe hazırlamakla hedefleri yakalayacağız diye konuştu.
     On yıl önce yola çıktıklarında eğitim, sağlık, adalet ve emniyet dediklerini, eğitimi de bunların en temel noktasına, odağına koyduklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     İlk kez Milli Savunma Bakanlığından daha fazla bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığına ayırdık. 7,5 milyar TLye ayrılan o günkü bütçeyi 39 milyar TLye çıkardık. Beraberinde bilgi ve teknoloji sınıflarıyla, ihtisaslaşmayla, akıllı tahtalarla, FATİH projeleriyle, fiziksel mekanları düzeltip içini de bilgi ve teknolojiyle donattık. Eğitimin ne kadar değişken olduğunu, başarıdaki en büyük faktörün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, aileler olduğunu biliyoruz. İşte bu büyük fotoğrafın içerisinde bir taraftan ülkemizin eğitim politikalarını yeni zamanın ruhuna göre güncelleyip kaliteyi artırmaya çalışıyoruz.
     Şahin, bölgenin ve ülkenin yükselen değeri konumunda bulunan Gaziantepin eğitim ihtiyaçlarını gidermeyi en büyük görevleri olduğunu dile getirdi. Gaziantepte, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan derslik kadar derslik yaptıklarını belirten Şahin, 5 bin 500 olan derslik sayısına 5 bin daha eklediklerini kaydetti.
     Gaziantepe gelen göçü yönetmek için çalıştıklarını ifade eden Şahin, Biz çözüm makamıyız. Mazeret üretme yeri değil dedi.
     Konuşmasında öğrencilere de seslenen Bakan Şahin, şu tavsiyelerde bulundu:
     Sevgili öğrenciler; bizim en büyük zenginliğimizsiniz, bizim her şeyimizsiniz. Bizim sizden başka gücümüz yok. Sizlerin görevi adam gibi yetişmek ve elinize çantayı alıp tüm dünyayı dolaşmaktır. Ama bir şey daha istiyoruz; iyi bir mühendis olabilirsiniz, iyi bir doktor olabilirsiniz ama önce iyi bir insan olacaksınız. Bu ülkeye katma değer katacaksınız, milli ve manevi değerlerle yoğrulacaksınız. İşte o yüzden bu okullar çok önemli.
    
     -Diğer konuşmacılar
    
     Gaziantep Valisi Erdal Ata da çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmenin yolunun eğitimden geçtiğini ifade etti.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise eğitim için atılan her adımın geleceğe yapılan en doğru yatırım olduğuna inandığını söyledi.
     Gaziantep Valiliğinin başlattığı Bir Okul, Bin Hayat Kampanyası kapsamında yaptırılan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile eğitim hizmetine ikinci bir okul daha sunmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Aslan, Yaptırdığımız okulumuzun Gaziantep iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz dedi.
     Aslan, bir yıl gibi sürede yapımı tamamlanan ve yaklaşık 4,5 milyon TLye mal olan 32 derslikli okulda muhasebe, finansman, bilişim teknolojileri ana dalları ve alt bölümleri bulunduğunu belirtti.
     Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de bir ticaret ve sanayi şehri olan Gaziantepin bir eğitim şehri olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Vali Erdal Ata, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslana eğitime katkılarından dolayı plaket verdi.
     Programda açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri okulu gezdi. Sınıfları dolaşan Bakan Şahin, öğrencilerden başarı sözü aldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER