Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: Gelişmiş ülkelerde kadınların iş dünyasına katılma oranı yüzde 90larda iken, Türkiyede maalesef yüzde 30larda -3 yıl içerisinde erkeklerle kadınlar arasındaki ekonomideki far


DÜZCE (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, 3 yıl içerisinde erkeklerle kadınlar arasındaki ekonomideki farkı yüzde 10 kadar azaltmayı planlıyoruz dedi.
     Asan, partisinin Düzce İl Kadın Kolları Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gençlik Merkezinde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, kalkınmış ülkelerin en büyük özelliklerinden birisinin kadın ve erkeğin eşit olması olduğunu dile getirdi.
     Türkiyede geçmişte kadınlara, erkeklere oranla daha az fırsat verildiğine dikkati çeken Asan, Toplumumuzda erkeklere daima öncelik verildi ve bütün yatırımlar erkekler üzerine yapılırdı. Şimdi artık Herkes kendi ayakları üstünde sağlam dursun, herkes güçlü olsun yaklaşımı esas diye konuştu.
     Hükümet olarak sadece yeni yetişen nesle değil, zamanında fırsatları sunamadığımız kesimlere destek olmaya çalışıyoruz diyen Asan, kalkınan bir toplum olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Asan, Türkiyenin artık dünyanın en büyük 16ncı ekonomisi olduğunu vurgulayarak, Önceden IMFnin önünde el pençe divan dururduk. Şimdi bırakın borcu tamamıyla eritmeyi, IMFye borç ve kredi verecek duruma geldi ifadesini kullandı.
     Ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini anımsatan Asan, bunun kadının ekonomiye katılmasından geçtiğini savundu.
    
     -Dünyadaki gayrimenkullerin sadece yüzde 1i kadınlara ait-
    
     Aşkın Asan, kadının; eğitim, sağlık, ekonomi ve iş gücüne katılımı için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:
     Gelişmiş ülkelere baktığımızda kadınların iş dünyasına katılma oranı yüzde 90larda iken, Türkiyede maalesef yüzde 30larda. Şu anda bakanlık olarak sadece yurt içinde değil, uluslararası arenada da bir platforma öncülük yapmaktayız. Biz, 3 yıl içerisinde erkeklerle kadınlar arasındaki ekonomideki farkı yüzde 10 kadar azaltmayı planlıyoruz.
     Dünya ülkelerindeki gayrimenkullerin yüzde 1inin kadınlar üzerine kayıtlı olduğuna işaret eden Asan, Türkiyede kadınların üzerine kayıtlı gayrimenkul oranının yüzde 35 olduğunu, Tapu Kadastro Müdürlüğünün gayrimenkulü mirasçılara eşit bir şekilde dağıtacak şekilde düzenleme yapmasından dolayı bu orana ulaştıklarını bildirdi. Asan, kadınlara yönelik desteklerinin devam ettiğini, çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
     Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, panelin ardından Düzce Fehmi Öney Sevgi Evlerinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER